Samsung introduce My BP Lab, o aplicație pentru tensiunea arterială și stres

3387

Noua aplicație utilizează senzorul optic revoluționar pe Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ pentru a furniza feedback-ul contextualizat despre tensiunea arterială și nivelul de stres. Samsung Electronics și University of California, San Francisco (UCSF) au anunțat lansarea aplicației My BP Lab, o aplicație dezvoltată în comun, pentru a ajuta utilizatorii să-și monitorizeze tensiunea arterială și nivelul de stres și să obțină date personalizate pentru îmbunătățirea sănătății zilnice.

My BP Lab (BP – Blood Pressure / tensiunea arterială) utilizează un senzor optic inovator disponibil pe Galaxy S9 și S9+, pentru a oferi utilizatorilor informații extinse și mai exacte despre starea lor de sănătate. Acest senzor optic este încorporat în dispozitiv și permite măsurarea directă a tensiunii arteriale de către smartphone, fără hardware extern.

Utilizatorii care se alătură unui program condus de cercetătorii de la Universitatea din California vor primi informații personalizate, la cerere, referitoare la stresul și tensiunea arterială pe toată durata zilei. Unul dintre obiectivele studiului este de a optimiza aplicația My BP Lab pentru a oferi un răspuns imediat și informații detaliate, astfel încât utilizatorii să poată înțelege mai bine stresul și tensiunea arterială și să își gestioneze mai eficient sănătatea. De asemenea, studiul îmbunătățește acuratețea măsurătorilor tensiunii arteriale, prin colectarea datelor de la mii de utilizatori din lumea reală.

La Samsung, avem un angajament ferm față de sănătatea și bunăstarea utilizatorilor noștri”, a declarat Peter Koo, senior vicepreședinte pentru servicii medicale de la Samsung Electronics. „De aceea am dezvoltat un senzor optic revoluționar în Galaxy S9 și S9+. Suntem încântați să colaboram cu UCSF pentru a utiliza acest senzor și pentru a contribui la cercetarea care va oferi utilizatorilor noștri feedback-ul crucial și semnificativ despre sănătatea lor„.

Utilizatorii care deschid aplicația My BP Lab vor fi invitați să se alăture unui studiu de cercetare de trei săptămâni al UCSF, care va urmări stresul și modul în care emoțiile experimentate pe parcursul zilei le afectează bunăstarea. Participanții vor raporta comportamentul lor, inclusiv somnul, exercițiile fizice și dieta, și vor utiliza senzorul pentru a efectua măsurători ale tensiunii arteriale pe tot parcursul zilei. Participanții ar putea afla, de exemplu, în ce zi a săptămânii nivelurile de stres au fost cele mai ridicate sau cum calitatea somnului a afectat nivelul tensiunii arteriale dimineața.

Acest studiu ar putea oferi cel mai mare set de date despre stres, experiențele emoționale zilnice și date despre tensiunea arterială, a declarat dr. Wendy Berry Mendes, profesor de psihiatrie la UCSF și directorul laboratorului Emotion, Health and Psychophysiology. „Parteneriatul nostru cu Samsung ar putea ajuta oamenii din întreaga lume să-și îmbunătățească sănătatea, gestionând stresul„.

My BP Lab va fi disponibil pentru descărcare de pe Magazinul Google Play din 15 martie. Programul este disponibil pentru utilizatorii din Statele Unite cu vârsta de optsprezece ani sau peste.

University of California San Francisco înființată în 1864, este o universitate de vârf dedicată promovării sănătății la nivel mondial prin cercetări biomedicale avansate, educație la nivel de absolvent în științele vieții, profesii în domeniul sănătății și excelență în îngrijirea pacienților. Cuprinde școli postuniversitare de stomatologie, medicină, asistență medicală și farmacie.

SURSĂSamsung News