Samsung Electronics a deschis un nou centru AI în New York City

865

În plus față de cele cinci centre AI existente în Coreea de Sud, Statele Unite, Canada, Anglia și Rusia, Samsung Research înființează un alt centru AI în New York, cu accent pe robotică. Samsung a deschis un nou centru de cercetare în domeniul inteligenței artificiale (AI) în New York City, SUA. Scopul acestuia este de a-și consolida capabilitățile de AI. Compania a creat centre AI în locații-cheie din lume, unde aduce specialiști de top pentru cercetare în acest domeniu.

Situat în inima cartierului Chelsea din New York, AI Center va fi condus de Daniel D. Lee, vicepreședinte executiv al Samsung Research. Daniel D. Lee este o somitate în domeniul roboticii AI, el s-a alăturat companiei Samsung în iunie anul trecut. În colaborare cu o altă autoritate în tehnologiile AI bazate pe neuroștiințe, H. Seungtian Seung, Daniel D. Lee va conduce locația din New York.

Crearea de noi valori prin valorificare AI.

Trebuie să ne concentrăm pe crearea de noi valori care să facă viața oamenilor mai ușoară și mai convenabilă. Vom valorifica puterea AI în produsele și serviciile Samsung„, a declarat Hyun-suk Kim, președinte al Samsung Research. „Pentru a face acest lucru, centrele noastre Globale AI, inclusiv centrul din New York, trebuie să joace un rol esențial„.

Samsung a anunțat planurile de a extinde capabilitățile de cercetare AI și va angaja aproximativ 1.000 de specialiști până în 2020. Acesta este cel de-al șaselea centru de comunicare al Samsung din lume. Acesta va funcționa în parteneriat cu celelalte instituții de cercetare AI ale Samsung. Centrele AI sunt situate în Coreea, Canada, Anglia, Rusia și Silicon Valley, în S.U.A.

Universitatea Princeton fondată în 1746, este o universitate particulară de cercetare din SUA situată în localitatea Princeton, New Jersey. Este una dintre cele mai mari și mai importante universități americane. De asemenea, este considerată una dintre cele mai bune universități din lume, fiind situată pe locul al șaptelea, conform „Times Higher Education”.

Colaborări cu universități și centre academice.

Suntem încântați să deschidem un nou centru Samsung AI în New York, care se va specializa în cercetarea robotică„. A spus Daniel D. Lee. „New York este unul dintre marile orașe ale lumii, iar aici vom putea valorifica talentul extraordinar din zonă. De asemenea, așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu universități de vârf și centre academice din regiune„.

Ceremonia de deschidere a avut loc pe 7 septembrie în New York City, cu aproximativ 100 de invitați. Au participat printre alții, președintele și vicepreședintele Samsung Research, șeful Centrului Samsung AI din Seul, decanul Cornell Tech și directorul Institutului de Neuroștiințe Princeton.

Centrele globale AI vor contribui la cercetarea Samsung în domeniul AI cu punctele lor forte regionale unice. Samsung își va extinde centrele AI la alte tehnologii și zone pentru a-și consolida rolul de lider în cercetarea AI.