Samsung Nr. 1 mondial în cota de piață smartphones în Q2 2021, Xiaomi pe doi

503
Samsung Nr 1 in cota de piata smartphones in Q2 2021 Xiaomi pe doi
Sursa Foto: gizmochina.com

Gigantul high-tech sud-coreean Samsung este în continuare cea mai mare companie de smartphone-uri din lume. Xiaomi este pe locul în al doilea trimestru al acestui an, depășind compania americană Apple. Conform companiei de studiu de piață Canalys Research, Xiaomi a înregistrat o creștere masivă a vânzărilor de 83%.

Potrivit Canalys, Samsung a rămas liderul pieței de smartphone-uri la nivel global, cu o cotă de 19%. Samsung a înregistrat o creștere de 15% în al doilea trimestru al acestui an. Pe locul doi cu un procent de 17% s-a clasat Xiaomi în Q2 2021. Xiaomi a avut cea mai spectaculoasă creștere, de 83%. Apple este pe locul trei cu 14% din cota de piață în ceea ce privește livrările de smartphone-uri. Compania americană a avut o creștere de 1% în Q2 2021. Conform GizmoChina, OPPO și Vivo ocupă locurile patru și cinci cu o cotă de piață de 10% fiecare.

Samsung este în continuare liderul pieței smartphone

Dacă pentru Samsung este normal ocuparea acestei poziții surpriza vine de la Xiaomi. Este pentru prima dată când Xiaomi intră în primele două poziții la nivel global în privința vânzărilor de smartphone-uri. Primele două poziții globale în acest domeniu au fost istoric dominate de Samsung și Apple. Huawei a preluat pentru scurt a doua poziție, răsturnând Apple, dar la scurt timp după aceea, a început să coboare vertiginos. Compania s-a retras în cele din urmă de pe piața telefoanelor premium și Xiaomi a umplut golul lansând telefoane cu specificații de top și prețuri agresive.

Ben Stanton, director de cercetare Canalys, spune că prețul mediu de vânzare pentru Xiaomi este cu aproximativ 40% și chiar 75% mai mic în comparație cu Samsung și, respectiv, Apple. Astfel, compania a reușit să crească vânzările pentru dispozitivele sale de ultimă generație, cum ar fi Xiaomi Mi 11 Ultra. Samsung a beneficiat de vânzările bune ale modelelor din seria Galaxy S21.

Canalys Research este o companie de studiu de piață fondată în 1998. Are sediul în Singapore și filiale în Europa, Asia, Africa, America de Nord și de Sud. Canalys este lider mondial în analiza de piața, cu un focus pe anumite zone cum ar fi telefoanele.

Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă Xiaomi reușește să își păstreze poziția actuală în top-ul global. Rivalii săi chinezi OPPO și Vivo au, de asemenea, același obiectiv: oferirea de smartphone-uri de ultimă generație la preț accesibil. Un avantaj pe care Vivo și OPPO îl au față de Xiaomi este că investesc mult capital pentru marketing.

Raportul Canalys adaugă că seria Xiaomi Mi 11 a reușit să mărească vânzările Xiaomi cu peste 300% în America Latină, 150% în Africa și 50% în Europa de Vest.