Samsung și O2 Telefónica vor testa noi tehnologii 5G

278
Samsung and O2 Telefónica
Sursa foto: via samlover.com

Samsung și O2 Telefónica vor testa noi tehnologii vRAN (Virtualized Radio Access Network) și Open RAN în Germania. Cele două companii vor testa proiecte de rețea mai adaptabile, cu hardware și segregarea software și virtualizarea componentelor specifice. Tehnologia RAN, interfețele deschise și caracteristicile de automatizare sunt fundamentul rețelelor O2 Telefónica. Compania O2 Telefónica are cele mai eficiente și mai sigure rețele de telefonie mobilă.

Samsung și O2 Telefónica s-au angajat să efectueze mai multe teste de laborator și în aer liber. Testarea inițială a tehnologiilor 4G și 5G vRAN și Open RAN va fi efectuată într-o unitate din München, Germania. Pentru a asigura pregătirea tehnică și operațională, Samsung și O2 Telefónica vor efectua apoi teste pe teren pe o rețea comercială 5G situată în Landsberg am Lech. În plus față de stațiile care acceptă frecvențe de bandă joasă și înaltă, inclusiv antene Massive MIMO de 3,5 GHz, prin acest parteneriat, Samsung va furniza software-ul său vRAN 4G și 5G.

Noi tehnologii 5G testate de Samsung și O2 Telefónica

De asemenea, Samsung și O2 Telefónica oferă automatizare inteligentă îmbunătățită și capabilități de economisire a energiei, ajutând operatorii să creeze rețele mai durabile și mai eficiente. Permițând O2 Telefónica să proceseze mai multe date într-un mediu cloud elastic, soluția vRAN speră să îmbunătățească automatizarea, disponibilitatea, viteza de implementare și direcția flexibilă a capacității. De asemenea, acceptă cazuri de utilizare cu disponibilitate ridicată în segmentul comercial și cazuri de utilizare cu latență redusă. Companiile vor testa, de asemenea, tehnologii inteligente de automatizare a rețelei pe tot parcursul procesului, potrivit SamLover. Acest lucru va permite să controleze mai ușor toate aspectele managementului ciclului de viață, de la implementare până la întreținere.

O2 Telefónica este un furnizor de servicii de telecomunicații din Germania, deținut de multinaționala spaniolă Telefónica. Este primul operator de telefonie mobilă după cota de piață din Germania, înaintea Deutsche Telekom și Vodafone.

Companiile Dell Technologies (servere Dell PowerEdge), Intel (Xeon Scalable Processor) și Wind River (Cloud Platform) vor participa, de asemenea, la acest test pilot comercial. Aceste companii vor oferi cele mai bune soluții din domeniu pentru aceste teste. Samsung consideră că integrarea cu mai mulți furnizori este esențială pentru dezvoltarea de ecosisteme vRAN robuste și RAN deschise.

„Colaborarea dintre Samsung și O2 Telefónica cu O2 Telefónica din Germania reprezintă angajamentul continuu al Samsung de a crea noi căi în vRAN și RAN deschis, aducând rețelele de generație următoare cu un pas mai aproape.” A spus Junehee Lee, Executive Vice President, Head of Global Sales & Marketing, Networks Business la Samsung Electronics.