Televizoarele Samsung primesc certificarea ONCE Foundation Accessibility

379
Televizoarele Samsung primesc certificarea ONCE Foundation Accessibility
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics lberia a anunțat că Samsung Neo QLED, QLED 8K și 4K, Crystal UHD, The Frame, Serif, The Sero, The Terrace și The Premiere au primit toate certificarea ATECH de la Fundația ONCE. Certificarea Organización Nacional de Ciegos Españoles (ONCE) este acordată pentru accesibilitatea televizoarelor Samsung pentru persoanele cu dizabilități. Certificarea ONCE Foundation Accessibility este acordată pentru prima data unor televizoare.

Certificarea ONCE Foundation Accessibility a fost dezvăluită la un eveniment organizat la sediul Fundației ONCE. Au participat Jesús Hernández, director pentru accesibilitate și inovație la Fundația ONCE, alături de alți invitați. Alfonso Fernández, director la Samsung Electronics Iberia a explicat importanța acestei certificări privind accesibilitatea acestor dispozitive.

Certificarea ONCE Foundation Accessibility pentru Samsung TV

Certificarea ONCE Foundation Accessibility garantează accesibilitatea produselor și serviciilor electronice, cum ar fi televizoarele inteligente, laptopurile, aparatele de uz casnic și consolele de jocuri video pentru persoanele cu dizabilități. Toate produsele Samsung certificate îndeplinesc cerințele de accesibilitate, conform standardului european EN 301 549.

Alfonso Fernández, director de relații instituționale la Samsung Electronics Iberia, a declarat, conform Companynewshq: „Obținerea certificării ATECH pentru diferite modele de televizoare este o realizare semnificativă pentru companie. Ne încurajează să continuăm să lucrăm pentru a garanta că toate produsele noastre pot fi accesibile pentru toata lumea.”

ONCE – Organizația Națională a persoanelor nevăzătoare din Spania este o fundație fondată la 13 decembrie 1938. Are scopul de strânge fonduri pentru a oferi servicii nevăzătorilor și persoanelor cu deficiențe de vedere grave.

Televizoarele Samsung au fost certificate de ONCE Foundation Accessibility deoarece au caracteristicile adecvate pentru persoanele complet oarbe, cu vedere limitată, precum și pentru cei care sunt complet sau parțial surzi, au dificultăți moderate sau severe de a folosi mâinile, nu pot vorbi sau au capacitate cognitivă limitată.

Dispozitivele sunt echipate cu diferite funcționalități care favorizează utilizarea de către persoanele cu dizabilități. Televizoarele Samsung sus menționate au un meniu de accesibilitate foarte complet și ușor de utilizat. Acestea vin cu opțiunea de a activa unele funcții atunci când sunt activate pentru prima dată. În acest fel persoana afectată poate configura totul fără a avea nevoie de asistență din partea altcuiva. Televizoarele certificate ATECH includ funcții precum un mod de funcționare care nu necesită viziune, descrieri audio și subtitrări de accesibilitate.