Samsung a lansat Onyx, un ecran gigant de 4K cu diagonala de 10m

1183

Samsung Electronics a anunțat Onyx, un ecran gigantic de 4 K, cu o diagonală de 10 m, care concurează cu ecranele din cinematografe. Producătorul sud-coreean promite o calitate excelentă a imaginii. Conform primului feedback, se pare că ecranul Onyx este similar cu cel al video-proiectoarelor. Cu toate acestea, Samsung Onyx are câteva argumente în favoarea sa, începând cu ușurința instalării.

Jurnaliștii de la TheWerge au participt la o demonstrație la Pacific Winnetka, un cinematograf din California, la nord de Los Angeles. Ecranul prezentat are o diagonală de aproximativ 10 metri. Este o dimensiune mai mică decât unele ecrane de cinema care au până la 19 metri. Ecranul LED Onyx poate afișa conținut 2K, 4K, 3D și este compatibil cu HDR. Se potrivește perfect pe peretele unui cinematograf.

Ecranele, dintre care șase există în prezent în întreaga lume, au o rezoluție de 4.096 x 2.160, oferind o imagine mai bogată și mai clară cu un negru mai profund și mai pur, decât proiecția standard de 2K. Marca Samsung Onyx face aluzie la capacitatea afișajului de a prezenta conținutul cinematografic în culori negre adevărate, profunde și realiste.

Samsung scoate în evidență marea ușurință de instalare a acestor ecrane în comparație cu proiectoarele care necesită o calibrare fină pentru optimizarea funcționării acestora. Să nu mai vorbim că ecranul gigant 4K poate fi utilizat în locuri sau săli unde poate fi puțină lumină și nu necesită întuneric total spre deosebire de proiectoare. Samsung speră să facă din ecranul Onyx o opțiune viabilă pentru experiențe de divertisment în teatru, jocuri e-sport și alte evenimente live, deoarece telespectatorii nu vor trebui să stea în întuneric complet.

Onyx – este o varietate colorată alb negru, a calcedonului, mineral din grupa cuarțului. Onixul este prima piatră pe care o întâlnim în paginile Sfintei Scripturi. În grădina raiului, în preajma râurilor care izvorăsc de aici, se găsește „piatră de onix” (Geneza). Culoarea neagră închisă a onixului l-a făcut să devină o piatră semiprețioasă pentru inele, medalioane sau alte obiecte de podoabă.

Fiecare ecran Samsung Onyx oferă un sunet surround de ultimă oră de la HARMAN International, aducând la viață scene prin intermediul unui sunet clar și consistent. În sălile unde vor fi instalate ecranele Onyx toți participanții se pot bucura de același sunet, indiferent de locația scaunului.

Costul unui ecran este deosebit de ridicat, conform estimărilor TheVerge, costă undeva între 500.000 și 800.000 de dolari un ecran. Samsung nu a înaintat un preț concret. Este de până la 3 ori mai scump decât un sistem standard de proiecție video. Samsung are planificat să producă și ecrane mai mari. Conform companiei sud-coreene vor fi vândute 10 bucăți în întreaga lume până în vară și 30 până la sfârșitul anului 2018. Compania are deja două ecrane în Coreea de Sud, unul în Elveția, două în China și acum unul în Statele Unite.

Toate locațiile cu noul ecran ecran de la Samsung vor funcționa sub numele „Samsung Onyx Theatre”.

VIAPhonandroid
SURSĂTheVerge