Samsung a construit un „oraș 5G” pentru a demonstra ce poate 5G

1165

Samsung Electronics a colaborat agresiv cu mulți parteneri din industria de profil pentru a aduce noul sistem 5G cât mai repede pe piață. Compania dorește să fie un jucător dominant în 5G și și-a stabilit obiective ambițioase. Samsung a efectuat deja mai multe demonstrații de 5G cu soluții end-to-end în parteneriat cu numeroși operatori de telefonie mobilă din întreaga lume. Au fost astfel de demonstrații și în România.

Suntem în pragul debutului rețelelor 5G și pentru a arăta potențialul oferit de această conectivitate, Samsung a construit un „oraș 5G” în cadrul Samsung „Digital City” din Suwon, Coreea de Sud, un ipotetic oraș al viitorului. Orașul demonstrativ constă dintr-un stadion 5G, un nod de conectivitate 5G și un chioșc 5G. Compania a publicat un videoclip al orașului 5G, pentru a da o idee viitorilor utilizatori despre ceea ce înseamnă un oraș echipat cu o rețea de comunicații 5G.

Stadionul 5G este destinat să demonstreze experiența de internet 5G pe viitoarele arene în timpul unor manifestări sportive, concerte, conferințe și alte întâlniri de mare anvergură. Cu rețelele 5G, mulțimea de oameni aflați pe stadion pot transmite simultan fișiere video de înaltă definiție utilizând tehnologia MIMO (Multiple Input Multiple Output).

Nodul de conectivitate 5G se concentrează asupra aspectelor orașului inteligent într-o epocă 5G. Acesta prevede un viitor în care CCTV-urile (Closed-circuit television – televiziune de supraveghere cu circuit închis), semnalele digitale și diferiți senzori sunt conectați prin tehnologii 5G și alte tehnologii pentru a permite un control mai bun al traficului și o siguranță îmbunătățită. Cu această componentă 5G, este vorba despre gestionarea eficientă a orașelor viitoare prin valorificarea puterii de conectivitate 5G.

5G (litera G vine de la Generation) este generația a cincea de viteză în telefonia mobilă. Vitezele de download cresc, latența comenzilor prin semnalul wireless va scădea, filmele și materialele video se vor încărca mult mai repede, site-urile vor răspunde rapid la comenzi. 5G aduce capacitatea de a conecta mai multe dispozitive simultan.

Cea de-a treia parte, chioșcul 5G, arată hotspot-urile 5G ale viitorului care vor oferi viteze de descărcare mult mai mari. Cu viteze de 1-3 Gbps, chioșcurile vor ajuta, printre altele, la actualizarea hărților și a software-ului pentru vehiculele autonome ale viitorului. Aceste zone hotspot pot ajuta, de asemenea, la descărcări de imagini de dimensiuni mari în timp ce vă deplasați. Când vine vorba de viteze, deși … acele 20 Gbps teoretice ale 5G pot fi atinse numai în condiții de laborator, în scenariile din mediul real s-a atins doar o medie de 490 Mbps pentru un utilizator. Ei bine, pe piață există telefoane care pot atinge deja peste 1 Gbps cu rețelele comerciale curente, de exemplu, cum ar fi Samsung Galaxy S9 sau LG G7, de exemplu.

Cu toate acestea, 5G este viitorul, iar Samsung a înregistrat un videoclip promoțional pentru a vedea cum arată și ce poate următoarea epocă mare din domeniul telefoniei mobile, detaliind cum va arăta orașul viitorului cu toată conectivitatea 5G.

SURSĂSamMobile