Acasă Stiri Samsung este de 3 ani partener al Festivalului George Enescu

Samsung este de 3 ani partener al Festivalului George Enescu

Samsung este de trei ani partener de inovație al Festivalului Internațional George Enescu. Compania Samsung este o prezență constantă în viața acestui prestigios eveniment, aducând tehnologii de ultimă oră care amplifică efervescența spectacolelor și a tuturor programelor asociate.

„Poziția noastră de partener pentru inovație ne onorează și determină să aducem elemente de tehnologie de ultimă generație în cadrul Festivalului Enescu. Mai mult, în calitate de brand care susține inovația în domeniul cultural, ne  bucurăm să le oferim oamenilor și experiențe digitale. Cu ajutorul acestora participanții beneficiază de toată amploarea și efervescența Festivalului George Enescu”. A declarat Simona Panait, Marketing Director România & Bulgaria, în cadrul Samsung Electronics România.

Ediția din anul 2019 se anunță ca fiind cea mai extinsă din istoria festivalului. Peste 2.500 dintre cei mai valoroși muzicieni ai lumii vor urca pe scenă și vor avea loc 84 de concerte și recitaluri. Samsung completează experiența participanților la festival cu 3 experiențe digitale inovatoare. Acestea pun în valoare dimensiunile culturale ale festivalului prin AR (Augmented Reality), VR (Virtual Reality) și o aplicație special dedicată.

George Enescu (1881 – 1955) este cel mai important muzician din România. A fost un simbol în muzica clasică – a fost compozitor, violonist, pianist, dirijor și profesor. George Enescu a pus pe muzică câteva dintre poemele reginei Carmen Sylva, pseudonimul literar al Reginei Elisabeta a României (1843-1916).

AR: Festivalul George Enescu prinde viață cu o bancnotă!

Samsung aduce magia festivalului dincolo de limitările fizice ale sălilor de spectacol. Ca omagiu marelui compozitor George Enescu, dar și pentru a ilustra felul în care tehnologia poate crea experiențe muzicale memorabile, Samsung facilitează accesul la toate reprezentațiile din programul festivalului, prin intermediul realității augmentate AR.

Orice bancnotă de 5 lei devine un portal către universul fascinant al concertelor clasice prin simpla scanare a acesteia cu aplicația dARe by Samsung. Aceasta este disponibilă gratuit în Google Play și App Store. Scanarea bancnotei oferă instant, prin live streaming, acces la spectacolele disponibile pe toată durata festivalului. Pe bancnota de 5 lei este imprimat portretul lui George Enescu.

Pe perioada festivalului, sunt disponibile două experiențe distincte: accesul prin live streaming la spectacolele disponibile, dar și o experiență în realitate augmentată, în afara orelor de spectacol.

VR: Realități virtuale spectaculoase într-o vizită a caselor memoriale George Enescu

Patru dintre casele memoriale ale maestrului George Enescu (Liveni, Dorohoi, Sinaia și București) vor putea fi „vizitate” chiar în holul Sălii Palatului, cu ajutorul expoziției digitale permanente „Enescu 360”. Experiența este destinată doar participanților în festival, însă expoziția digitală „Enescu 360” este disponibilă publicului larg, accesând: http://muzeulmuzicii360.ro

Devenită expoziție permanentă în cadrul Muzeului Național „George Enescu”, încă din 2016, expoziția digitală „Enescu 360” se adresează tuturor pasionaţilor de muzică, artă și tehnologie.

Vizitatorii și utilizatorii dornici să aibă parte de experiențe noi de vizitare și de învățare pot explora lumea lui Enescu și moștenirea sa culturală cu ajutorul Samsung Gear VR. Astfel, prin intermediul tehnologiei de top, casele maestrului – Casa Memorială Enescu din Liveni, Muzeul Memorial George Enescu din Dorohoi, Muzeul Național George Enescu din Sinaia și Muzeul Naţional ”George Enescu” din Bucureşti pot fi vizitate din exteriorul acestora, dar și din interior. Cu Samsung Gear VR utilizatorii pot parcurge holurile și camerele, putând interacționa cu obiectele și exponatele din colecțiile personale ale compozitorului. De asemenea, expoziția în Gear VR permite accesul la câteva documente rare, printre care și testamentul lui George Enescu.

Aplicația Enescu Experience, powered by Samsung

În cadrul parteneriatului cu Festivalul Enescu, Samsung lansează aplicația Enescu Experience. Este un mijloc valoros de a facilita informarea publicului și a asigura accesul la întreaga gama de evenimente.

Disponibilă gratuit în Google Play și App Store, Enescu Experience cuprinde atât cele peste o sută de concerte care fac parte din festival, cât și programele conexe. Permițând localizarea telefonului, utilizatorii vor primi notificări despre evenimentele din apropiere. Fiecare utilizator poate chiar stabili și trasee pentru a naviga către diferite puncte de pe hartă. Aplicația include detalii despre fiecare eveniment și link-uri pentru programarea participării.

Samsung își reîntărește poziția de facilitator de experiențe, ilustrând cum inovația în domeniul cultural poate îmbogăți și amplifica experiența de festival, într-un mod facil și inovator.

Stiri

Galaxy Chromebook Go lansat cu procesor Intel Celeron și conectivitate LTE

Samsung a dezvăluit în liniște cel mai recent dispozitiv Chrome OS, Galaxy Chromebook Go. Compania nu a anunțat încă oficial noul laptop...

Samsung Galaxy S22 și S22+ vor avea camera principală de 50MP

Galaxy S21 și S21+ utilizează practic același hardware de cameră ca predecesorii lor din seria Galaxy S20. Acest lucru nu se va...

Samsung lansează Watch Design Studio și Good Lock la MWC 2021

Samsung se pregătește pentru evenimentul virtual Galaxy MWC, unde se va prezenta „Watch Design Studio” și „Good Lock”. Mobile World Congress 2021...

Iată cum arată Galaxy S21 Olympic Edition în viața reală, este drăguț

Modelul Samsung Galaxy S21 Olympic Edition nu este la fel de exclusivist ca predecesorii săi. Adică și noi muritorii de rând, care...

GPU AMD integrat în Exynos 2200 cu 30% mai rapid decât modelul actual

Următorul procesor Samsung Exynos, care va echipa cel mai probabil seria Galaxy S22, va avea un GPU puternic. Fabricat de AMD cu...

Prețurile monitoarelor de jocuri Samsung Odyssey G3, G5 și Odyssey G7

Samsung a lansat de două zile patru noi monitoare de jocuri din seria Odyssey 2021, dar nu a dat informații despre preț...

Cum să conectați căștile sau căștile Bluetooth la ceasurile Galaxy Watch 3

Ceasurile inteligente de astăzi nu sunt doar dispozitive de sănătate, sunt ceasuri extrem de avansate cu multe caracteristici remarcabile. În urmă cu...