Acasă Stiri Samsung și-a extins parteneriatul cu CIO până în 2028

Samsung și-a extins parteneriatul cu CIO până în 2028

Samsung Electronics a declarat că și-a extins parteneriatul cu CIO – Comitetul Internațional Olimpic cu opt ani până în 2028. În cadrul contractului actual, potrivit KoreaTimes, Samsung sponsorizează Jocurile Olimpice până la Olimpiada de la Tokyo din 2020. Au fost tot felul de zvonuri că gigantul tech nu va mai continua sponsorizarea Jocurilor Olimpice. Acum Samsung a pus capăt acestor zvonuri.

Cu acest parteneriat reînnoit, cel mai mare gigant de tehnologie din lume va rămâne partenerul olimpic oficial pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022. Mai sunt în această perioadă, Jocurile Olimpice de vară de la Paris din 2024, Jocurile Olimpice de iarnă din 2026 și Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 2028.

Locația Jocurilor Olimpice de iarnă din 2026 nu a fost încă decisă. Stockholm (Suedia), Calgary (Canada), Sapporo (Japonia) şi Erzurum (Turcia) candidează pentru a fi gazda acestor jocuri. O candidatură comună a oraşelor Milano, Torino şi Cortina d’Ampezzo din Italia este și ea în cursă pentru a organiza aceste jocuri.

În calitate de partener olimpic mondial în ultimii 22 de ani, Samsung a fost inspirat de spiritul de speranță, prietenie și unitate„. A declarat directorul companiei Samsung Electronics, Koh Dong-jin, care conduce și Samsung Mobile.

Președintele Comitetului Internațional Olimpic Thomas Bach, a salutat decizia companiei Samsung. „Împreună, suntem capabili să ne conectăm și să inspirăm sportivi și fanii olimpici din întreaga lume. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu Samsung pentru a construi viitorul digital al Jocurilor Olimpice„. A spus președintele CIO Thomas Bach.

CIO – Comitetul Internațional Olimpic este o organizație non-guvernamentală cu sediul în Lausanne, Elveția. CIO a fost creat de Pierre de Coubertin la 23 iunie 1894, primul președinte a fost Demetrios Vikelas. Este autoritatea responsabilă de organizarea Jocurilor Olimpice moderne.

Decizia Samsung a venit și în urma apelului politicienilor și societății din Coreea de Sud

Observatorii din domeniu au declarat că decizia Samsung a venit în urma unui apel de la politicienii sud-coreeni. Aceștia susțin că Samsung ar trebui să rămână sponsor, mai ales că Seul și Phenian au convenit recent să depună o candidatură comună pentru Jocurile Olimpice de Vară din 2032. Recentul contract al gigantului tech acoperă numai perioada până la Jocurile Olimpice din 2028. Dar, Samsung va prelungi iarăși acest contract de sponsorizare dacă cele două Corei vor câștiga organizarea evenimentului din 2032.

Pentru Samsung ar fi fost o povară să-și suspende sponsorizarea. Mai ales că politicienii și societatea au cerut ca Samsung să contribuie la pacea din Peninsula Coreenă prin găzduirea comună a Jocurilor Olimpice de Vară din 2032„. A spus un observator din domeniu.

La Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang din Coreea de sud, Samsung a lansat un smartphone Galaxy Note 8 Olympic Edition. Sportivii și oficialii CIO au fost singurii care au primit această ediție specială.

Potrivit unor zvonuri anterioare Samsung nu a vrut să continue sponsorizarea. Acest lucru datorită creșterii costurilor financiare, CIO ar fi cerut contribuții mai mari din partea sponsorilor săi.

Stiri

Samsung Galaxy S20 Tactical Edition, un telefon pregătit pentru război!

Samsung a mai lansat anterior o ediție Tactical Edition, Samsung Galaxy S9 Tactical Edition. Acum Samsung a lansat Galaxy S20 Tactical Edition,...

Galaxy M31s și Galaxy M51, detalii despre camere și programul lansării

Smartphone-urile Samsung Galaxy M31s și Galaxy M51 sunt de așteptat să își facă debutul global în India. Am mai scris despre aceste telefoane...

Samsung oferă divertisment pentru acasă în aer liber cu The Terrace TV

Samsung The Terrace (Terasa) este cel mai recent televizor de stil de viață Lifestyle, cu bară de sunet. Terasa extinde portofoliul de...

Telefoanele 5G din seria Galaxy S20 cele mai bine vândute din SUA

Seria Galaxy S20 cu modelele 5G s-a vândut bine în SUA. Nu este o surpriză, având în vedere că nu există competiție...

AI pentru toată lumea: accesibilitatea îndeplinită de Bixby Vision

De la scaune cu rotile la aparate auditive, tehnologia asistativă este esențială pentru îmbunătățirea participării sociale a persoanelor cu dizabilități. Pe măsură...

Samsung lansează cele mai mari soundbar-uri premium în SUA

Samsung aduce cele mai noi și cele mai mari soundbar-uri în Statele Unite în câteva săptămâni, a anunțat vineri compania. Noua gamă...

Smartphone-urile din seria Galaxy A 2020 care ajung în SUA

În aprilie, Samsung a anunțat că va lansa o serie de telefoane din seria Galaxy A în SUA. Dintre acestea, Galaxy A51,...