Acasă Stiri Samsung Pay ar putea fi disponibil și pe telefoane non-Samsung

Samsung Pay ar putea fi disponibil și pe telefoane non-Samsung

Serviciul de plăți mobile a lui Samsung are o ascensiune fulminantă în ultima perioadă, urmarea este că Samsung Pay ar putea fi disponibil și pe telefoane non-Samsung.

Serviciul Samsung Pay – și celelalte servicii mobile de plată – mai au drum lung de parcurs până vor înlocui complet portofelele noastre. Cu toate acestea, Samsung se pare că dorește să mențină această tehnologie în continuare în prim plan, făcând serviciul Samsung Pay disponibil și pe alte branduri de telefoane mobile.

Samsung vrea să-și aducă serviciul de plată pe telefoanele inteligente ale rivalilor, iar această mișcare ar putea oferi lui Samsung Pay un avantaj față de Apple Pay si Android Pay.

Samsung Pay este în prezent limitat la doar câteva telefoane Samsung, pe Galaxy S8 și S8+, Galaxy S7 și S7 Edge, seria Galaxy S6, Galaxy Note 5. Samsung Gear S3 și gama Galaxy A din 2017 dispun și ele de acest serviciu.

Potrivit lui Gadgets360, care citează o sursă familiarizată cu evoluțiile din acest domeniu, Samsung a contactat deja alți producători cu privire la extinderea gamei de telefoane care pot utiliza serviciul Samsung Pay.

Până de curând, serviciul de plată a lui Samsung era o caracteristică exclusivă pe telefoanele de top, dar în ultimul timp a început să fie introdus și pe telefoanele de la mijlocul gamei producătorului high-tech.

Samsung va instala Samsung Pay în toate telefoanele care urmează să fie lansate începând cu 2017” a declarat DJ Koh președintele Samsung Mobile, anul trecut.

Telefoanele Samsung includ atât tehnologia NFC, cât și MTS (Magnetic Secure Transmission). Primul permite utilizatorilor să plătească cu telefoanele lor la orice terminal POS cu funcție NFC, în timp ce al doilea este conceput pentru a imita banda magnetică tradițională a cardurilor de credit și de debit, ceea ce îi permite să lucreze cu orice terminal de card în orice magazin de vânzare cu amănuntul.

Samsung Pay are astfel un avantaj destul de mare față de cei doi concurenți principali.

Android Pay și Apple Pay suportă doar NFC, ceea ce înseamnă că nu pot lucra cu cititoarele de carduri magnetice tradiționale. Acest lucru limitează aplicarea acestor două sisteme de plată, în special în țările în curs de dezvoltare în care terminalele POS nu sunt foarte răspândite.

POS – point of sale, punct de vânzare. În 1973, IBM a lansat sistemul care era, în esență, un computer utilizat ca un controler de magazin care putea controla până la 128 de registre de vânzare. Acest sistem a fost prima utilizare comercială a tehnologiei client-server, o comunicație peer-to-peer în rețeaua locală și inițializarea de plată la distanță.

Deci, are sens ca producătorii de smartphone-uri să fie interesați de serviciul Samsung Pay, deoarece vor adăuga o caracteristică valoroasă telefoanelor lor.

Gadgets360 sugerează de asemenea că Samsung caută să dezvolte un accesoriu extern cu capabilități MST. Acest lucru ar permite smartphone-urilor care nu dispun de hardware-ul necesar să utilizeze această tehnologie, să lucreze cu Samsung Pay. O astfel de mișcare ar ajuta, probabil, compania Samsung să urgenteze adoptarea sistemului Samsung Pay, deoarece utilizatorii nu vor trebui să cumpere un telefon nou nou pentru a beneficia de acest serviciu.

Serviciul de plăți mobile Samsung Pay este deja într-o poziție foarte bună pe această piață, potrivit companiei de cercetare Juniper, Samsung Pay a avut aproximativ 34 de milioane de clienți de la începutul acestui an, pe locul al doilea după Apple Pay, care are peste 80 de milioane de clienți. Android Pay a fost estimat cu 24 de milioane de clienți.

Stiri

Concept Samsung Galaxy S22 Ultra: va fi un smartphone de excepție

În ultimele săptămâni am aflat multe despre noile modele din seria Galaxy S22 care vor fi anunțate la începutul anului 2022. Am...

Pagina de asistență pentru Samsung Galaxy S21 FE este iarăși activă!

Galaxy S21 FE, prietenos cu bugetul, dar cu specificații premium, încă nu ne dă pace. Este unul dintre telefoanele Samsung despre care...

Tastatura Samsung va veni cu integrare nativă Grammarly

Samsung și Grammarly au anunțat de două zile un parteneriat pentru a integra sugestiile de scriere Grammarly direct în tastatura Samsung pe...

Samsung Galaxy M33 5G: primele informații despre viitorul smartphone

Samsung lansează permanent noi telefoane din toate gamele sale. Dacă știm aproximativ mersul lansărilor pentru seria Galaxy S, nu suntem foarte siguri...

Galaxy A7 (2018) primește actualizarea de securitate din octombrie 2021

Samsung a lansat actualizarea de securitate din octombrie 2021 pe unul dintre smartphone-urile sale medii mai vechi. Actualizarea de securitate este acum...

Noile Samsung Galaxy Book cu cipuri Intel din a 11-a generație și 5G

Samsung a anunțat trei noi completări la seria sa Galaxy Book: Galaxy Book, Galaxy Book Odyssey și Galaxy Book Pro 360 5G....

Android 12 aduce pictograme care se colorează cu imaginea de fundal

În prezent, nu puteți instala oficial actualizarea Android 12 pe niciun telefon Samsung. Din fericire, programul beta pentru seria Galaxy S21 este...