Acasă Stiri Samsung Pay ar putea fi disponibil și pe telefoane non-Samsung

Samsung Pay ar putea fi disponibil și pe telefoane non-Samsung

Serviciul de plăți mobile a lui Samsung are o ascensiune fulminantă în ultima perioadă, urmarea este că Samsung Pay ar putea fi disponibil și pe telefoane non-Samsung.

Serviciul Samsung Pay – și celelalte servicii mobile de plată – mai au drum lung de parcurs până vor înlocui complet portofelele noastre. Cu toate acestea, Samsung se pare că dorește să mențină această tehnologie în continuare în prim plan, făcând serviciul Samsung Pay disponibil și pe alte branduri de telefoane mobile.

Samsung vrea să-și aducă serviciul de plată pe telefoanele inteligente ale rivalilor, iar această mișcare ar putea oferi lui Samsung Pay un avantaj față de Apple Pay si Android Pay.

Samsung Pay este în prezent limitat la doar câteva telefoane Samsung, pe Galaxy S8 și S8+, Galaxy S7 și S7 Edge, seria Galaxy S6, Galaxy Note 5. Samsung Gear S3 și gama Galaxy A din 2017 dispun și ele de acest serviciu.

Potrivit lui Gadgets360, care citează o sursă familiarizată cu evoluțiile din acest domeniu, Samsung a contactat deja alți producători cu privire la extinderea gamei de telefoane care pot utiliza serviciul Samsung Pay.

Până de curând, serviciul de plată a lui Samsung era o caracteristică exclusivă pe telefoanele de top, dar în ultimul timp a început să fie introdus și pe telefoanele de la mijlocul gamei producătorului high-tech.

Samsung va instala Samsung Pay în toate telefoanele care urmează să fie lansate începând cu 2017” a declarat DJ Koh președintele Samsung Mobile, anul trecut.

Telefoanele Samsung includ atât tehnologia NFC, cât și MTS (Magnetic Secure Transmission). Primul permite utilizatorilor să plătească cu telefoanele lor la orice terminal POS cu funcție NFC, în timp ce al doilea este conceput pentru a imita banda magnetică tradițională a cardurilor de credit și de debit, ceea ce îi permite să lucreze cu orice terminal de card în orice magazin de vânzare cu amănuntul.

Samsung Pay are astfel un avantaj destul de mare față de cei doi concurenți principali.

Android Pay și Apple Pay suportă doar NFC, ceea ce înseamnă că nu pot lucra cu cititoarele de carduri magnetice tradiționale. Acest lucru limitează aplicarea acestor două sisteme de plată, în special în țările în curs de dezvoltare în care terminalele POS nu sunt foarte răspândite.

POS – point of sale, punct de vânzare. În 1973, IBM a lansat sistemul care era, în esență, un computer utilizat ca un controler de magazin care putea controla până la 128 de registre de vânzare. Acest sistem a fost prima utilizare comercială a tehnologiei client-server, o comunicație peer-to-peer în rețeaua locală și inițializarea de plată la distanță.

Deci, are sens ca producătorii de smartphone-uri să fie interesați de serviciul Samsung Pay, deoarece vor adăuga o caracteristică valoroasă telefoanelor lor.

Gadgets360 sugerează de asemenea că Samsung caută să dezvolte un accesoriu extern cu capabilități MST. Acest lucru ar permite smartphone-urilor care nu dispun de hardware-ul necesar să utilizeze această tehnologie, să lucreze cu Samsung Pay. O astfel de mișcare ar ajuta, probabil, compania Samsung să urgenteze adoptarea sistemului Samsung Pay, deoarece utilizatorii nu vor trebui să cumpere un telefon nou nou pentru a beneficia de acest serviciu.

Serviciul de plăți mobile Samsung Pay este deja într-o poziție foarte bună pe această piață, potrivit companiei de cercetare Juniper, Samsung Pay a avut aproximativ 34 de milioane de clienți de la începutul acestui an, pe locul al doilea după Apple Pay, care are peste 80 de milioane de clienți. Android Pay a fost estimat cu 24 de milioane de clienți.

Stiri

Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 posibil cu certificare IP!

Durabilitatea rămâne o preocupare pentru smartphone-urile pliabile, iar Samsung ține cont de acest lucru cu fiecare nouă generație. Samsung Galaxy Z Flip...

Samsung Galaxy F52 5G a fost certificat de Bluetooth SIG

Samsung a început să lanseze mai multe smartphone-uri 5G și din gama Galaxy M. Dar, compania nu se oprește aici, un nou...

Samsung Galaxy A31 primește în cele din urmă actualizarea Android 11

Samsung Galaxy A31 a fost al doilea smartphone cel mai bine vândut la nivel global, în ianuarie 2021. Telefonul a fost lansat...

Samsung va lansa viitorul telefon pliabil Galaxy Z Flip 3 în opt culori diferite

Samsung lucrează deja la următoarele sale telefoane pliabile ce vor fi lansate anul acesta. Vor fi două, Samsung Galaxy Z Fold 3...

Samsung Smart Keyboard Trio 500 aproape de lansare

Samsung are o nouă tastatură wireless pe care încă nu a anunțat-o oficial, dar este deja listată pe site-ul său web. Numită...

Ingenuity, elicopterul NASA, are același cip ca Samsung Galaxy S5

Pe 19 aprilie elicopterul Ingenuity al NASA a realizat un zbor controlat pe planeta Marte, o premieră pentru omenire. Interesant este că...

6 lucruri pe care vrem să le vedem pe Samsung Galaxy Z Fold 3

În materie de telefoane pliabile Samsung este cel mai bun din lume. Nu are concurență în acest domeniu, gigantul tech lansând un...