Acasă Stiri Samsung Pay ar putea fi disponibil și pe telefoane non-Samsung

Samsung Pay ar putea fi disponibil și pe telefoane non-Samsung

Serviciul de plăți mobile a lui Samsung are o ascensiune fulminantă în ultima perioadă, urmarea este că Samsung Pay ar putea fi disponibil și pe telefoane non-Samsung.

Serviciul Samsung Pay – și celelalte servicii mobile de plată – mai au drum lung de parcurs până vor înlocui complet portofelele noastre. Cu toate acestea, Samsung se pare că dorește să mențină această tehnologie în continuare în prim plan, făcând serviciul Samsung Pay disponibil și pe alte branduri de telefoane mobile.

Samsung vrea să-și aducă serviciul de plată pe telefoanele inteligente ale rivalilor, iar această mișcare ar putea oferi lui Samsung Pay un avantaj față de Apple Pay si Android Pay.

Samsung Pay este în prezent limitat la doar câteva telefoane Samsung, pe Galaxy S8 și S8+, Galaxy S7 și S7 Edge, seria Galaxy S6, Galaxy Note 5. Samsung Gear S3 și gama Galaxy A din 2017 dispun și ele de acest serviciu.

Potrivit lui Gadgets360, care citează o sursă familiarizată cu evoluțiile din acest domeniu, Samsung a contactat deja alți producători cu privire la extinderea gamei de telefoane care pot utiliza serviciul Samsung Pay.

Până de curând, serviciul de plată a lui Samsung era o caracteristică exclusivă pe telefoanele de top, dar în ultimul timp a început să fie introdus și pe telefoanele de la mijlocul gamei producătorului high-tech.

Samsung va instala Samsung Pay în toate telefoanele care urmează să fie lansate începând cu 2017” a declarat DJ Koh președintele Samsung Mobile, anul trecut.

Telefoanele Samsung includ atât tehnologia NFC, cât și MTS (Magnetic Secure Transmission). Primul permite utilizatorilor să plătească cu telefoanele lor la orice terminal POS cu funcție NFC, în timp ce al doilea este conceput pentru a imita banda magnetică tradițională a cardurilor de credit și de debit, ceea ce îi permite să lucreze cu orice terminal de card în orice magazin de vânzare cu amănuntul.

Samsung Pay are astfel un avantaj destul de mare față de cei doi concurenți principali.

Android Pay și Apple Pay suportă doar NFC, ceea ce înseamnă că nu pot lucra cu cititoarele de carduri magnetice tradiționale. Acest lucru limitează aplicarea acestor două sisteme de plată, în special în țările în curs de dezvoltare în care terminalele POS nu sunt foarte răspândite.

POS – point of sale, punct de vânzare. În 1973, IBM a lansat sistemul care era, în esență, un computer utilizat ca un controler de magazin care putea controla până la 128 de registre de vânzare. Acest sistem a fost prima utilizare comercială a tehnologiei client-server, o comunicație peer-to-peer în rețeaua locală și inițializarea de plată la distanță.

Deci, are sens ca producătorii de smartphone-uri să fie interesați de serviciul Samsung Pay, deoarece vor adăuga o caracteristică valoroasă telefoanelor lor.

Gadgets360 sugerează de asemenea că Samsung caută să dezvolte un accesoriu extern cu capabilități MST. Acest lucru ar permite smartphone-urilor care nu dispun de hardware-ul necesar să utilizeze această tehnologie, să lucreze cu Samsung Pay. O astfel de mișcare ar ajuta, probabil, compania Samsung să urgenteze adoptarea sistemului Samsung Pay, deoarece utilizatorii nu vor trebui să cumpere un telefon nou nou pentru a beneficia de acest serviciu.

Serviciul de plăți mobile Samsung Pay este deja într-o poziție foarte bună pe această piață, potrivit companiei de cercetare Juniper, Samsung Pay a avut aproximativ 34 de milioane de clienți de la începutul acestui an, pe locul al doilea după Apple Pay, care are peste 80 de milioane de clienți. Android Pay a fost estimat cu 24 de milioane de clienți.

Stiri

Galaxy Watch Active 2: performanțe GPS îmbunătățite cu o nouă actualizare

Samsung a îmbunătățit în mod constant după lansare ceasul său inteligent Galaxy Watch Active 2 cu actualizări de software. Cu câteva luni...

Samsung pe primul loc pe piața telefoanelor în Europa de Vest în Q3 2020

Samsung și-a menținut primul loc pe piața smartphone-urilor din Europa de Vest în Q3 2020. Conform International Data Corporation (IDC), în ciuda...

Samsung Galaxy Z Flip 2 va fi mai ieftin și va avea afișaj de 120Hz

Nu au existat în ultimul timp foarte multe zvonuri despre a doua generație a pliantului Galaxy Z Flip. Câteva informații au apărut...

Samsung pe primul loc în Europa, Orientul Mijlociu și Africa în Q3 2020

Samsung a livrat 29,6 milioane de smartphone-uri pe piața EMEA în perioada iulie-septembrie 2020 pentru o cotă de piață de 31,8%. EMEA...

Seria Galaxy S21 posibil cu opțiunea de deblocare biometrică Bixby Voice

Se pare că Samsung intenționează să ofere Bixby Voice ca metodă de deblocare biometrică pe seria Galaxy S21. Se așteaptă ca dispozitivul...

Există încă speranțe pentru seria Samsung Galaxy Note 21

Se pare că mai avem încă șanse să vedem seria Samsung Galaxy Note 21. În ultimul timp au fost multe informații care...

Cota de piață a companiei Samsung a crescut în Canada în Q3 2020

Afacerea cu smartphone-uri a companiei Samsung a mers foarte bine pe toate piețele occidentale. Recent, gigantul tehnologic sud-coreean a detronat Apple în...