Acasă Stiri Samsung Electronics se lansează pe piața mașinilor auto autonome

Samsung Electronics se lansează pe piața mașinilor auto autonome

Samsung a primit aprobarea de a testa autoturismele sale autonome pe drumurile din California. Se pare că firma sud-coreeană investește din ce în ce mai mult pe piața vehiculelor fără pilot.

După Apple, Bosch, Delphi, NVIDIA, BMW, General Motors, Tesla Motors, sau chiar Volkswagen, este rândul lui Samsung Electronics să obțină permisiunea de a-și testa propriile mașini fără șofer pe drumurile din California, în Statele Unite. Site-ul Autonomous Vehicle Tester Program din cadrul Departamentului de Autovehicule din California tocmai a fost actualizat pentru a găzdui gigantul electronic din Corea de Sud.

În luna mai, Samsung Electronics a primit permisiunea Ministerului Infrastructurii și Transportului din Corea de Sud pentru a testa mașinile fără pilot independente pe autostradă.

Spre deosebire de Apple, Google și alte companii de înaltă tehnologie care au ales în principal automobilele Lexus modificate, Samsung a ales să-și testeze tehnologia pe mașinile coreene Hyundai. Aceste mașini vor fi echipate cu senzori avansați și sisteme concepute și dezvoltate de Samsung Electronics.

Acum, firma va putea să-și facă testele în California, ceea ce sugerează o comercializare a acestei tehnologii sau a unei mașini în anii următori.

Vehiculele independente Samsung se bazează pe o versiune modificată a software-ului Hyundai. Prin lansarea în această industrie, Samsung va putea să concureze cu principalii rivali ai săi, în special cu Apple, care pregătește mașina Apple Car de câțiva ani.

Tesla Motors, Inc. este un constructor de automobile electrice de înaltă performanță, din Silicon Valley (Palo Alto). Tesla Motors este denumită după inginerul electric și fizician sârb Nikola Tesla. Tesla Roadster folosește un motor electric făcut după design-ul lui Tesla din 1882. În 2017, Consumer Reports numește Tesla ca fiind marcă americană de top și a clasat-o pe locul 8 printre producătorii mondiali.

Samsung intenționează să își taie felia de tort pe piața autovehiculelor autonome.

Totuși, în cele mai recente știri, compania Apple se pare că ar fi decis să renunțe la proiectul său de mașină pentru a se concentra asupra dezvoltării unui software pentru autovehicule autonome.

Este posibil ca Samsung să ia în considerare și vânzarea tehnologiei la un alt producător de autovehicule. Faptul că Samsung investește în domeniul autoturismelor poate părea ciudat, deoarece firma din Asia deține deja 20% din Renault Samsung Motors, care face parte din alianța Renault-Nissan, lider mondial pe piața producției auto în termeni de vânzări. Și Nissan are de asemenea permisiunea de a testa vehiculele sale în California.

Oricum, piața autonomă a mașinilor este și viitorul câmp de luptă al gigantilor din industria de înaltă tehnologie, iar Samsung nu își poate permite să rămână pe margine. Potrivit lui Elon Musk, seful firmei Tesla, mașinile fără pilot vor depăși numărul automobilelor tradiționale în decurs de 10 ani.

În prezent, această piață pare a fi dominată de Tesla, al cărui model Tesla 3 este deja pre-comandat și oferă un mod autonom.

În rest, pare imposibil de prezis cine vor fi principalii jucători de pe piață atunci când această tehnologie va fi disponibilă în toată lumea.

Stiri

Samsung și Maison Kitsuné au lansat ediții speciale Galaxy Watch 4 și Buds 2

Logo-ul Fox și stilul jucăuș semnate de Maison Kitsuné, casa de modă franceză, prind viață pe o linie personalizată a celor mai...

Noi funcții pe seria Galaxy Watch 4: Fall Detection și nou control prin gesturi

Construită pentru următoarea eră a experienței smartwatch-urilor, seria Galaxy Watch 4 este cea mai recentă linie de smartwatch-uri Galaxy cu o suită...

Galaxy Z Fold 2: actualizarea de securitate din octombrie 2021 lansată

Patch-ul de securitate Android din octombrie 2021 ajunge la tot mai multe smartphone-uri Samsung Galaxy. Ieri gigantul tech sud-coreean a lansat noua...

JBL a împlinit 75 de ani: un brand care a făcut istorie

Printre aniversările acestui 2021 merită menționat și cei 75 de ani ai lui companiei JBL. La mulți ani! Brandul american, născut în...

Virgin Media O2 UK testează echipamente de rețea Samsung 4G și 5G

Samsung a anunțat o înțelegere pentru furnizarea de echipamente de rețea compatibile Open RAN pentru testele 4G și 5G efectuate de Virgin...

Galaxy A52s primește actualizarea de securitate din octombrie

Samsung a început să lanseze patch-ul de securitate Android din octombrie 2021 pentru Galaxy A52s. Mid-rangerul oferă, fără îndoială, cel mai bun...

Samsung SDI se asociază cu Stellantis pentru o fabrică de baterii în SUA

Samsung SDI a semnat un acord cu Stellantis pentru a forma o societate mixtă, pentru a construi o fabrică de baterii pentru...