Samsung pe primul loc în Europa în vânzările de telefoane în Q2 2023

222
Samsung Europa
Sursă foto: SamLover

Compania Samsung a dovedit iarăși ce poate pe piața mondială în materie de smartphone-uri. Tehnologia sud-coreeană a demonstrat că nu are rival în Europa în materie de telefoane mobile. Nu este un lucru nou, Samsung este de mai mulți ani lider incontestabil la nivel global, dar și în Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Acest lucru a fost întărit de ultimele date făcute publice pentru trimestrul doi din acest an de Counterpoint Research.

Potrivit celor mai recente date de la Counterpoint Research, Samsung se află în fruntea topului cotei de piață a smartphone-urilor în Europa, Orientul Mijlociu și Africa pentru vânzările de dispozitive Galaxy în al doilea trimestru al anului 2023. Cota de piață relevată de compania de cercetare de piață Counterpoint Research este ocupată de următoarele trei companii:

  • Samsung: 33%
  • Apple: 23%
  • Xiaomi: 20%

Samsung a crescut cu 2%, comparativ cu cota din trimestrul doi al anului precedent, când a deținut 31% din piață. Cu toate acestea, pentru Apple lucrurile au stat invers. Compania americană a pierdut două procente față de trimestrul doi din 2022, potrivit SamLover.

Samsung pe primul loc și în Orientul Mijlociu și Africa

În afară de Europa, Samsung a ocupat primul loc în Orientul Mijlociu și Africa. Nici aici gigantul high-tech sud-coreean nu are adversar, Apple nu este în top 3 în aceste regiuni. Este de înțeles, telefoanele Apple sunt mai scumpe, iar puterea de cumpărare în aceste zone este mică. Cota de piață în Q2 2023 în Orientul Mijlociu și Africa a fost ocupată de:

  • Samsung: 24%
  • TECNO: 16%
  • Xiaomi: 9%

TECNO Mobile este un producător chinez de smartphone-uri cu sediul în Shenzhen. A fost înființat în 2006 și este o filială a Transsion Holdings. Tecno s-a concentrat pe piețele din Africa, Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est, Asia de Sud și America Latină.

Raportat a Q2 2022, Samsung a înregistrat o creștere de 8% a cotei de piață în zonele din Orientul Mijlociu și Africa. Acest lucru s-ar putea datora vânzărilor puternice ale seriei Galaxy A, dar și ale modelelor 5G și premium. După ce s-a confruntat cu o reducere cu 12% a livrărilor totale de smartphone-uri în Europa în Q2 2023, Samsung a raportat o scădere de 8% a livrărilor de la an la an. Cu toate acestea, Apple și Oppo au avut reduceri mult mai mari de 21% și 51% în special. Între timp, Realme a înregistrat o creștere de 12% ca urmare a vânzărilor puternice din Rusia.

În plus, livrările Apple au crescut cu peste 75% în aceeași perioadă a anului trecut, datorită seriei iPhone 14. Acesta s-s dovedit a fi motivul creșterii din Orientul Mijlociu și Africa de la 4% în Q2 din 2022 la 6% în Q2 2023. Contrapunct Research mai dezvăluie că livrările de smartphone-uri în Orientul Mijlociu și Africa au crescut cu 1% de la an la an și cu 7% trimestrial în al doilea trimestru. Acest lucru marchează prima creștere majoră din ultimele cinci trimestre în aceste zone.