Samsung domină piața globală de telefoane Android în luna noiembrie

182
Samsung domină piața globală de Android în luna noiembrie
Sursa foto: via phonearena.com

La nivel mondial, majoritatea oamenilor au în mână un telefon Android. Potrivit Statcounter, Android are o cotă globală de 71,3% a plăcintei smartphone-ului luna aceasta. Pentru comparație, în luna noiembrie 2021 a avut o cotă globală de 71,1%. Anul trecut au fost livrate peste un miliard de telefoane Android la nivel global, existând un total de 2,8 miliarde de utilizatori Android activi.

Probabil că nu este o surpriză faptul că marca Galaxy este cea mai populară serie de telefoane Android din lume. La urma urmei, Samsung livrează cel mai mare număr de smartphone-uri în fiecare an. Dominația Samsung pe piața Android a fost probabil unul dintre motivele pentru care LG sau HTC au renunțat la telefoanele mobile. HTC? Ei bine, să spunem că problemele sale au fost alegerile pe care compania le-a făcut singură, împreună cu popularitatea Samsung.

Trebuie remarcat faptul că la nivel mondial cota de piață a Android este de aproximativ 71%. Potrivit studiilor de piață, o cotă de piață de 85% este înregistrată în țări precum Brazilia, India, Indonezia, Turcia și Vietnam. În ceea ce privește iOS, cota sa de piață globală este de aproximativ 28%. Apple are constant aceeași bază anuală de utilizatori, potrivit PhoneArena.

Liderul mondial pe piața smartphone este în continuare Samsung

Potrivit datelor companiilor de cercetare de piață, Samsung este și în această lună liderul mondial cu o cotă de piață de 34,6% din piața globală Android. Samsung Galaxy A12 este cel mai popular telefon Samsung în această lună, pe baza livrărilor din luna noiembrie, într-o domină piața globală Android dominată categoric de Samsung.

Datele AppBrain arată că Samsung este responsabil pentru o cotă de piață de 34,6% a pieței globale Android în noiembrie. În spatele producătorului sud-coreean se află Xiaomi cu o cotă de 14,3% urmată de Opo cu 10,3%. Vivo (9,8%) și Huawei (6,7%) completează primele cinci. În 2019, Huawei a fost a doua cea mai mare companie de smartphone-uri din lume, cu o cotă de 17,6% din piața globală, după Samsung cu 21,8%.

AppBrain este principala sursă de informații despre aplicațiile Android. Are informații despre toate aplicațiile din Google Play și statistici despre ecosistemul Android. AppBrain este dezvoltat de AppTornado GmbH, cu sediul în Zürich, Elveția.

Deci, care este cel mai popular dispozitiv Android la nivel mondial pentru prima jumătate a lunii curente? Acesta este Samsung Galaxy A12 cu o porție de 2,1% din plăcinta Android până acum în această lună. Acest model este urmat de Samsung Galaxy A21s cu o cotă de 1% și Galaxy A10s, de asemenea, cu o cotă de 1%.

Galaxy A12 are un ecran LCD de 6,5 inch (16,51 cm) cu o rezoluție HD+ de 720 x 1600. Are un procesor MediaTek Helio P35, 4GB de memorie RAM și cu 64 GB de stocare. În departamentul foto are patru camere cu una principală de de 48 MP, o cameră ultra-largă de 5MP, o cameră Macro de 2MP și una de adâncime de 2MP. Există o cameră frontală de 8 MP pentru selfie-uri și chat-uri video.