Samsung intră pe piața smartphone-urilor 5G din Japonia

686
Sursa Foto: cnet.com

Cele două companii producătoare de telefoane mobile din Coreea de Sud, Samsung și LG Electronics, au declarat că se pregătesc pentru comercializarea serviciilor 5G în Japonia. Cele două companii intenționează să lanseze cele mai noi modele de smartphone-uri 5G, deoarece SoftBank Telecom va lansa primele rețele 5G în această lună.

SoftBank va fi primul operator de telefonie mobilă din Japonia care va lansa servicii 5G pe 27 martie. Alți doi importanți operatori de telefonie din Japonia, NTT și KDDI, intenționează să se lanseze în curând în domeniu 5G. Samsung Electronics foarte probabil va lansa recenta sa serie Galaxy S20, introducând telefoane 5G pentru prima dată în Japonia. Toate cele trei telefoane din seria S20, Galaxy S20, Galaxy S20+ și Samsung Galaxy S20 au conectivitate 5G.

Samsung a participat la construcția noilor rețele 5G în Japonia

Potrivit Samsung, firmele japoneze de telecomunicații vor anunța oficial data lansării la vânzare a telefoanelor Samsung. Pe piață din Japonia compania americană Apple are cea mai ridicată cotă de piață. Dar, Apple nu are în portofoliu niciun smartphone 5G! Este o mare bilă neagră pentru compania americană. Sigur Samsung Galaxy S20 Ultra va fi în prim plan.

În Japonia vor avea loc anul acesta Jocurile Olimpice. Companiile de telefonie mobilă din Japonia vor să fie pregătite pentru acest eveniment iar lansarea rețelelor 5G a devenit un obiectiv imperativ necesar. Samsung a participat activ la rețelele 5G din Japonia și chiar a deschis un nou magazin all-in-one la Tokyo.

Jocurile Olimpice de vară din 2020 sunt la ediția cu numărul treizeci și doi. Evenimentul se va desfășura în Tokyo, Japonia. Tokyo a mai organizat Jocurile Olimpice de Vară în 1964. La Olimpiada din 1964 de la Tokyo, România a câștigat două medalii de aur, patru de argint și șase de bronz.

Având în vedere că Samsung nu a lansat încă niciun dispozitiv compatibil 5G în Japonia, lansarea serviciului 5G din Japonia este văzută ca o oportunitate pentru Samsung de a câștiga o cotă de piață mai mare. În trimestrul al treilea anul trecut, Apple a dominat piața japoneză cu o cotă de 62,7%, în timp ce Samsung a avut doar 6,7 la sută.

LG Electronics este de așteptat să lanseze smartphone-ul său V60 ThinQ 5G luna viitoare în Japonia. Compania sud-coreeană a planificat să lanseze modelul V60 ThinQ 5G la Mobile World Congress 2020 din Barcelona, ​​în februarie. Evenimentul a fost anulat, conform The Korea Herald, din cauza virusului corona.