Samsung nu are rival pe piața smartphone, Apple este mult în urmă

205
Samsung nu are rival pe piata smartphone Apple este mult in urma
Sursă foto: via phonandroid.com

Firma de cercetare de piață Counterpoint Research a publicat ieri datele referitoare la cotele de piață ale producătorilor de smartphone-uri din întreaga lume. În continuare gigantul coreean Samsung este cel care domină autoritar piața globală.

În urmă cu câteva săptămâni, Canalys, o altă companie de studiu de piață, a publicat datele sale despre situația pieței de smartphone-uri în trimestrul trei al anului 2022. Acum, compania Counterpoint confirmă acele date, cu unele mici diferențe. Counterpoint Research a dezvăluit care dintre producătorii de smartphone-uri este cel mai bun la nivel global: Samsung.

Samsung domină în continuare piața globală de smartphone-uri

Deloc surprinzător, cifrele arată că Samsung domină piața globală a telefoanelor mobile. Gigantul sud-coreean are o cotă de piață de 21%. Aceasta este, de asemenea, în creștere față de același trimestru al anului trecut (20%). În total, în al treilea trimestru din 2022, Samsung a vândut 64,3 milioane de smartphone-uri. Este o scădere față de 69,3 milioane cu un an în urmă.

Cu 49,3 milioane de dispozitive vândute în Q3 2022, față de 48 de milioane în urmă cu un an, Apple este singurul producător de smartphone-uri care a înregistrat vânzări în creștere de la an la an. Acest lucru se datorează probabil succesului seriei iPhone 14 Pro, chiar dacă gigantul american are multe probleme în a-și vinde iPhone 14 și iPhone 14+.

Xiaomi a fost fondată în 2010 la Beijing, de acum multimiliardarul Lei Jun, când avea 40 de ani. În august 2011, Xiaomi a lansat primul său smartphone. În doar trei ani deținea cea mai mare cotă de piață a telefoanelor vândute în China.

Pe poziția a treia, găsim evident pe Xiaomi. Cota sa de piață stagnează la 13%, aceeași din anul trecut. Cu toate acestea, vânzările Xiaomi au scăzut în 2022, potrivit PhonAndroid, care citează Counterpoint Research. Xiaomi a livrat doar 40,5 milioane de dispozitive în Q3 2022, în scădere față de 44,4 în aceeași perioadă a anului precedent.

În cele din urmă Oppo, Vivo și ceilalți și-au văzut vânzările și cotele de piață scăzând semnificativ în 2022. O cauză poate fi rezultatele excelente înregistrate de Apple în Q3 după lansarea seriei iPhone 14. De altfel, Counterpoint subliniază că vânzările de smartphone-uri au scăzut cu 12% față de aceeași perioadă a anului precedent, deși au crescut cu 2% față de Q2 2022, până la 301,9 milioane de unități.