Samsung pierde apelul la Curtea Supremă din SUA în procesul cu Apple

1551

Se pare că lupta lungă și sângeroasă dintre Samsung și Apple s-a încheiat momentan, când Curtea Supremă de Justiție a Statelor Unite a respins apelul firmei Samsung. Apelul făcut la o hotărâre a justiției care a obligat firma sud-coreeană să plătească lui Apple 120 de milioane de dolari.

Înainte să mergem mai departe să explicăm situația. În luna mai 2014, un tribunal federal din San Jose, California, a decis că Samsung Electronics Co Ltd din Coreea de Sud a folosit mai multe brevete Apple Inc., fără permisiune.

Acest lucru a făcut ca unele caracteristici ale telefoanelor iPhone să le regăsim la telefoanele Samsung. Brevetele au acoperit câteva caracteristici populare pe modelele iPhone, cum ar fi „Slide to unlock„, „autocorrect” și link-uri rapide.

Acesta din urmă transformă automat informații precum adrese și numere de telefon în link-uri. Numai folosirea fără permisiune a patentului legăturilor rapide reprezintă 99 milioane USD din daune.

Acest verdict a fost respins de Federal Circuit, dar a fost apoi reintrodus în octombrie 2016 de aceeași instanță.

Ca urmare a deciziei, Samsung ar fi trebuit să plătească 119,6 milioane de dolari firmei Apple.

Samsung a făcut apel la următoarea instanță supremă – Curtea Supremă de Justiție a SUA. În cadrul recursului, Samsung a declarat că Federal Circuit, care se ocupă în mod special de brevete, a luat decizia fără ai asculta toată povestea.

Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii  (The Supreme Court of the United States) este instanța supremă a puterii judecătorești din Statelor Unite ale Americii. A fost înființată în 1789. Curtea Supremă are nouă membri. Începând din 2017, judecătorii sunt plătiți cu 251.800 de dolari pe an, iar șeful lor cu 263.300 de dolari.

Acum decizia Curții Supreme a pus capac acestei dispute. Samsung va trebui să plătească lui Apple 120 de milioane de dolari.

Unul dintre brevetele Apple în cauză a fost invalidat de instanțele din întreaga lume și totuși decizia permite firmei Apple să profite pe nedrept de acest brevet, împiedică inovația și aduce concurența în sala de judecată, mai degrabă decât pe piață.

Aceasta este o victorie pentru Apple. Samsung nu mai are nici o cale de atac și trebuie să plătească 120 milioane de dolari.

 

SURSĂReuters