Samsung PixCell LED pentru sisteme inteligente de faruri

464
Samsung PixCell LED pentru sisteme inteligente de faruri
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat PixCell LED, un nou modul LED auto optimizat pentru faruri inteligente, cum ar fi sistemele ADB. La sistemele Adaptive Driving Beam (ADB), farurile alimentate de Samsung PixCell LED vor ajuta la îmbunătățirea vizibilității și siguranței șoferului. Vor îmbunătăți experiența generală de conducere pe timp de noapte și în condiții meteorologice de ceață sau ploi abundente.

Fiind mult mai mult decât o simplă sursă de iluminat auto, PixCell LED-ul Samsung se bazează pe o nouă tehnologie de iluminat. A fost concepută pentru a îmbunătăți siguranța rutieră și confortul la volan”. A declarat Un Soo Kim, vicepreședinte senior al echipei de afaceri LED la Samsung Electronics. „Începând cu PixCell LED, vom introduce soluții de iluminare adaptate, potrivite pentru viitoarele automobile, inclusiv vehiculele electrice și autonome”.

Samsung PixCell LED pentru un control precis al iluminării

Designul Samsung PixCell LED integrat monolitic pentru faruri de autovehicule oferă un control selectiv precis al iluminării și ajuta șoferii să răspundă mai bine la mediile înconjurătoare. ADB este o tehnologie avansată de asistență a conducătorului auto, concepută pentru a asigura o vizibilitate maximă la conducere. Pentru a preveni strălucirea farurilor altor șoferi, ADB reglează automat modelele fasciculului farurilor atunci când detectează orice obiect din apropierea unui vehicul în mișcare, prevenind astfel orbirea inutilă.

Evoluțiile recente în viitoarele tehnologii auto, cum ar fi conducerea autonomă și conectată, au ridicat ștacheta pentru standardele de siguranță ale vehiculelor și, în cele din urmă, au crescut cererea de sisteme ADB. Profitând de experiența Samsung de lungă durată în tehnologia semiconductoarelor, noul sistem Samsung PixCell LED poate integra monolitic mai mult de 100 de segmente ultra-mici într-un singur cip LED. În acest fel zona cu emisie de lumină este semnificativ mai mica, reducând dimensiunea farurilor.

LED – light-emitting diode sau diodă emițătoare de lumina. Culoarea luminii emise de un LED depinde de compoziția și de starea materialului semiconductor folosit. Poate fi în spectrul infraroșu, vizibil sau ultraviolet.

Aceste segmente LED din interiorul farului sunt separate de un perete de siliciu pentru a preveni conversația optică încrucișată. Astfel oferă un contrast superior pentru o vizibilitate mult mai mare a șoferului. Fiecare segment funcționează ca un pixel pentru a controla meticulos distribuția luminii. Acesta distinge zonele de pornire și oprire, astfel încât fasciculul de la faruri să lumineze doar locația unde este nevoie.

Noul modul LED Samsung poate reduce dimensiunea farurilor cu 30-50%

Cu zona emițătoare de lumină redusă la 1/16 din modulele convenționale pentru sistemele ADB, Samsung PixCell LED poate reduce dimensiunea farurilor cu 30-50%, conform Samsung Newsroom. În acest fel  permite constructorului o mai mare libertate în proiectarea unor faruri mai elegante și sofisticate.

Distribuția luminii și nivelurile de luminozitate ale PixCell LED sunt proiectate folosind software-ul de iluminat auto. Astfel sunt mai ușor de reglat pentru a îndeplini diverse reglementări și cerințe pentru lămpile auto din întreaga lume. Pe baza unui singur design standard al farurilor, producătorii de lămpi pot personaliza puterea de lumină pentru a se potrivi diferitelor nevoi de proiectare. În același timp rezultă un timp redus pentru dezvoltare, producție, aprovizionare și până la introducerea pe piață.

Samsung a început să livreze LED-urile PixCell către producătorii de lămpi pentru mașinile electrice de generația următoare. Momentan Samsung PixCell Led sunt suficiente pentru faruri la mai mult de 300.000 de vehicule electrice.