Acasă Stiri Samsung poate dicta prețul pentru viitorul iPhone de la Apple

Samsung poate dicta prețul pentru viitorul iPhone de la Apple

Samsung Electronics se află într-o poziție puternică și poate dicta prețurile ecranului OLED, produs de Samsung Display, pentru iPhone-ul următor al firmei Apple.

Este evident că Samsung face cele mai bune panouri OLED din lume pentru smartphone-uri. Ele sunt luminoase, colorate și flexibile și, mai important, performanța este incontestabilă.

Apple se pare că va implementa ecrane OLED la iPhone-ul său de generație viitoare. Din moment ce ecranul fără rame va fi centrul atenției lui iPhone 8, Apple nu vrea nimic altceva. Astfel, Apple achiziționează panouri OLED pentru următorul iPhone numai de la Samsung, lucru care a pus marca sud-coreeană într-o poziție dominantă.

Potrivit unui raport trimis către clienți de KGI Securities, prețul pe care Apple îl plătește lui Samsung pentru panourile OLED este unul dintre principalele motive pentru creșterea prețului la viitorul telefon premium de la Apple.

Se pare ca Samsung Display va vinde lui Apple ecranele OLED undeva între 120 si 130 $ pe panou OLED, ceea ce reprezinta mai mult decat dublul costului unui panou LCD (45 până la 55 $) folosit în iPhone 7 Plus. Acest preț nu se se compară cu suma de 45 până la 55 dolari pe care o plătește Apple pentru afisajul LCD menționat anterior.

OLED (Organic Light-Emitting Diode) aproape ca nu are dezavantaje, durata de viață a unui ecran OLED se apropie de 100.000 de ore de funcționare. Numărul de ore se referă la timpul până la care luminozitatea display-ului OLED ajunge la 50%.

Această creștere a costului materialelor se va reflecta și în prețul final al lui iPhone, crescând în mod semnificativ prețul, care va fi suportat de clienți.

Sunt zvonuri că versiunea de 512 GB a lui Apple iPhone X ar avea un preț de 1.200 USD.

Afișajele OLED Samsung nu acceptă aplicația 3D Touch deoarece nu răspund la diferențele de presiune la atingere, cum ar fi ecranele LCD. KGI spune că acesta este motivul pentru care Apple a renunțat la încercarea de a încorpora ID-ul tactil sub afișaj.

Potrivit KGI Securities, OLED nu se descurcă bine atunci când încearcă să citească o amprentă scanată prin acest tip de ecran. Ca rezultat, pe iPhone X, Apple înlocuiește ID-ul Touch cu un sistem 3D de recunoaștere a feței care utilizează o cameră frontală pentru a debloca iPhone-ul și care verifică identificarea pentru Apple Pay.

Doar modelul de iPhone aniversar de la Apple va avea un ecran OLED în 2017. Celelalte telefoane care urmează să fie lansate în acest an, iPhone 8 și iPhone 8 Plus, vor fi echipate cu panouri LCD. Începând cu modelele din 2018, toate cele trei unități iPhone și modelele care vor fi lansate ulterior vor purta fiecare ecrane OLED.

Prețul ridicat al acestui telefon este motivul pentru care Apple caută în prezent un al doilea furnizor de panouri OLED, cum ar fi LG. Nu numai că un al doilea furnizor va ajuta Apple să își asigure un flux constant de ecrane OLED, ci ar permite lui Apple să creeze o concurență între cei doi furnizori, concurență care ar duce la scăderea prețului.

Samsung a investit peste 21 miliarde de dolari pentru a construi două noi fabrici, în scopul expres de a face ecrane OLED, pentru viitoarele modele iPhone.

LG a folosit un ecran OLED în modelul V30, dar calitatea și consistența panoului nu se apropie de cele fabricate de Samsung Display și care se regăsesc pe Samsung Galaxy S8 și Samsung Galaxy Note 8. În plus, LG nu poate produce panouri OLED în cantitatea în care Samsung poate face acest lucru.

Apple a investit aproximativ 2 miliarde de dolari în LG Display pentru a-și asigura panouri OLED pentru viitoarele dispozitive iPhone.

Chiar și Google a investit în LG și va cumpăra panouri OLED de la compania sud-coreeană pentru viitoarele telefoane Pixel.

Așadar Samsung prin filiala Samsung Display este în poziția de a dicta prețul pentru viitoarele telefoane de la Apple.

SourceSamMobile

Stiri

Cum să mutați bara URL în partea de jos pe ecran la browserul Samsung Internet

Samsung Internet este browserul stoc pentru fiecare telefon și tabletă Galaxy produsă de compania Samsung. Este foarte simplu de utilizat, puteți opta...

Cele mai bune caracteristici pentru telefoanele Samsung cu One UI 4.0

One UI 4 este următoarea iterație a interfeței Samsung care se bazează pe Android 12. Interfața companiei coreene a parcurs un drum...

Mai multe funcții noi vin cu Snapdragon 8 Gen 1 pe telefoanele Android

Procesorul Snapdragon 8 Gen 1 al companiei Qualcomm este oficial și este întors pe toate părțile în privința performanțelor. Dacă vreți un...

Iată cele mai populare zece emoji ale anului 2021! 😂

Folosirea de emoji pentru a exprima diferite emoții pe smartphone-uri este o practică zilnică pentru toți utilizatorii indiferent de telefon. Consorțiul Unicode...

Actualizare seria Galaxy S21, remediază eroarea video WhatsApp

Acum o săptămână sau două, seria Galaxy S21 a primit upgrade la interfața Samsung One UI 4.0 bazată pe Android 12. Deși...

Cum să aveți grijă de un telefon certificat IP68 pentru rezistență la apă

Avem un sentiment de siguranță când ne prinde ploaia și aveam telefonul la noi, mai ales atunci când acesta este certificat IP68....

Mai multe telefoane Galaxy vor fi rezistente la apă în 2022 dar tabletele nu

Rezistența la apă este o caracteristică care nu apare suficient de des în titluri. Cu toate acestea, cei doi mari jucători din...