Un Samsung power bank wireless a primit certificarea FCC

852

Absolut toată lumea a fost atentă la ultimele informații despre Galaxy S10 când a apărut o noutate de la Samsung. Site-ul SamMobile a scris că pe pagina agenției americană FCC a apărut un document din care rezultă că Samsung lucrează la o baterie externă cu alimentare fără fir. Au fost unele zvonuri anterioare despre acest lucru iar acum a venit și confirmarea.

După cum sugerează și numele, aceasta este o baterie externă cu capabilități de încărcare fără fir încorporate, așa cum se arată în imaginile provenite. Documentele spun că este o baterie externă cu o putere de 10.000 mAh și poate susține încărcarea rapidă fără fir.

Samsung Power Bank de 10.000 mAh cu număr de model EB-U1200

În prezent, nu știm când acest dispozitiv, care poartă numărul de model EB-U1200, va atinge pe piață. Dar, certificarea Federal Communications Commission este o indicație clară că lansarea este iminentă. Această baterie ar putea fi lansată în același timp cu seria Samsung Galaxy S10 la „Galaxy Unpacked 2019” de la San Francisco de azi.

Conform fotografiilor bateria cu numărul de model EB-U1200 nu este mare ca gabarit. Are dimensiunile, lungimea / lățimea de 155 mm x 70 mm. Cu această baterie nu mai este nevoie să cumpărați un încărcător fără fir separat pentru noile smartphone-uri. În plus, această sursă de alimentare mobilă oferă, de asemenea, un USB tip A și un USB tip C. Deci se pare că nu există nici o problemă în ceea ce privește încărcarea și prin cablu.

Haier Group Corporation este o companie multinațională de electrocasnice din China. A fost fondată în 1984. Dezvoltă, produce și vinde aparate de aer condiționat, telefoane mobile, calculatoare, cuptoare cu microunde, mașini de spălat, frigidere și televizoare. În 2014, Haier a fost acuzat de mass-media germană de livrarea de smartphone-uri și tablete cu malware preinstalat.

Deși nu cunoaștem prețul dispozitivului, presupunem că acest acumulator extern va avea un preț mai mare decât bateriile externe normale de aceeași capacitate produse și comercializate de gigantul tech. Va influența prețul, capacitatea wireless de încărcare încorporată în dispozitiv. Altfel spus facem economie la achiziționarea acestui accesoriu dual-in-one prin eliminarea necesității de a cumpăra separat și un încărcător fără fir.

Conceptul de power bank wireless nu este nou. Compania Haier dar și altele au deja baterii externe wireless aflate la vânzare. Cu toate acestea, un brand major ca Samsung care adoptă această idee are potențialul de al transforma într-o nouă tendință pentru băncile de putere.