Samsung pregătește un smartphone cu ecran față-spate

1832

Un Samsung Galaxy cu ecran cu două fețe ar putea vedea curând lumina zilei. Mai exact, ar fi un ecran care se va înfășura pe margini pentru a acoperi ambele părți ale smartphone-ului. Cel puțin asta e ceea ce dezvăluie un brevet prezentat de Samsung la USPTO (United States Patent and Trademark Office). După dispozitivul Galaxy X pliabil, acest dispozitiv ar putea fi noua inovație majoră a firmei Samsung.

În 2018, Samsung va aduce pe piață în cele din urmă smartphone-ul pliabil Galaxy X. Acest dispozitiv inovator va marca începutul unei noi ere pentru industria de telefonie mobilă. Cu toate acestea, este foarte posibil ca gigantul sud-coreean să aibă și alte inovații în seif. Acest lucru este ceea ce sugerează un brevet depus de Samsung Display recent descoperit de site-ul LetGoDigital și preluat de Phoneandroid. Depus de Samsung în 2015 în Coreea de Sud, în 2016 în Statele Unite, și publicat de către USPTO pe 12 decembrie 2017, documentul descrie un smartphone cu un ecran pe ambele fețe.

În mod specific, brevetul descrie un smartphone al cărui ecran se va rostogoli literalmente în jurul marginilor pentru a acoperi partea din spate. Este posibil ca ecranul să fie sensibil la atingere pe față și pe spate, deoarece se pot vedea pictogramele de pe ambele părți. Acest concept este o reminiscență a Meizu Pro 7 Plus, cu un ecran secundar pe spate. Cu toate acestea, particularitatea smartphone-ului Samsung ilustrat aici este că are un singur ecran. Amintiți-vă că Samsung a oferit de mai mulți ani telefoane inteligente cu ecran curbat care oferă caracteristici suplimentare pe margini. Acest dispozitiv se potrivește a fi continuarea smartphone-urilor Galaxy Edge.

USPTOUnited States Patent and Trademark Office, Oficiul de Brevete și Mărci al Statelor Unite. Este o agenție guvernamentală cu sediul în Alexandria, Virginia. A fost înființată la 2 ianuarie 1975. Conform constituției SUA misiunea USPTO este promovarea „progresului industrial și tehnologic în Statele Unite și consolidarea economiei naționale„.

Cu câteva zile în urmă, un alt brevet a lui Samsung, a descris un Samsung Galaxy al cărui ecran ar acoperi complet marginile. Dincolo de performanța tehnică, se pune întrebarea dacă această inovație ar aduce un interes real în termeni de funcționalitate. În ceea ce privește ergonomia, un ecran care acoperă practic întregul telefon inteligent ar putea fi, problematic.

Samsung este un colos în domeniul telefoniei mobile și dacă acest produs se va naște, va avea, fără îndoială, succes. Oricum, pentru moment, nu există nicio garanție că acest brevet va ajunge vreodată pe piață ca un smartphone. Dar, niciodată nu se știe ce ne rezervă viitorul.