Samsung este pregătit să introducă smartphone-ul pliabil

1403

Până la prezentarea telefoanelor pliabile este doar o chestiune de timp iar Samsung Electronics va fi prima companie din lume care va pune unul pe piață, posibil cât mai curând, în anul viitor. Analiștii din domeniul telefoniei mobile care sunt permanent cu ochii pe compania Samsung Electronics au declarat că firma sud-coreeană intenționează să lanseze un dispozitiv „pliabil” marca Galaxy, anul viitor.

Companiile partenere și subcontractanții de primă clasă vor începe să aprovizioneze cu diferite componente divizia de telefoane mobile a lui Samsung Electronics începând cel mai devreme în noiembrie, compania care asamblează telefonul urmărind o lansare anul viitor„, a declarat Park Hyung-woo, analist la Shinhan Financial.

Într-o recentă conferință privind câștigurile salariale, purtătorul de cuvânt al companiei Samsung, Kim Choon-gon, a declarat că firma este pe cale să dezvolte un dispozitiv cu un „afișaj pliabil adevărat”. În ceea ce privește alte caracteristici și specificații pentru dispozitiv, oficialul a refuzat să comenteze.

Acest nou dispozitiv este un lucru interesant deoarece va avea două panouri interioare și un panou exterior, cele două panouri interioare formează ecranul de 7,3 inch atunci când telefonul este desfăcut„, a declarat Park, adăugând că Samsung Electronics intenționează să arate prototipul operatorilor importanți de telefonie mobilă din Statele Unite și din Europa în întâlniri private în cadrul Consumer Electronics Show 2019 din Las Vegas în ianuarie, înainte de a dezvălui dispozitivul la MWC 2019 Barcelona în luna următoare.

Kim Jang-yeol, șeful departamentului de cercetare al Golden Bridge Investment, a declarat că prețul de vânzare cu amănuntul al telefonului pliabil Samsung, pe care firma de brokeraj se așteaptă să fie eliberat în prima jumătate a anului viitor, va fi în jur de 2 milioane won sau 1.850 dolari. Brokerul se așteaptă ca telefonul să aibă un ecran OLED pliabil de 7,3 inch și atunci când este pliat, dimensiunea afișajului va fi probabil de 4,5 inch.

OLEDOrganic Light-Emitting Diode aproape ca nu are dezavantaje, durata de viață a unui ecran OLED se apropie de 100.000 de ore de funcționare. Numărul de ore se referă la timpul până la care luminozitatea display-ului OLED ajunge la 50%.

Samsung a depus mai multe brevete privind telefonul pliabil, inclusiv unul privind capacitatea de a se plia, fără a afecta „componentele interne”. Cel mai mare producător de telefoane mobile din lume Samsung nu dorește să-l lase pe principalii săi concurenți chinezi să dezvolte primii dispozitive cu ecrane pliabile.

Informațiile anterioare au sugerat că Samsung va produce între 300.000 și 500.000 de unități din smartphone-ul său pliabil, pentru a vedea răspunsul pieței înainte de a decide dacă este sau nu nevoie de o creștere a producției.

SURSĂKoreaTimes