Samsung va prezenta primele soluții comerciale FWA de 5G la MWC 2018

1126

Samsung Electronics va lansa primele soluții comerciale FWA (Fixed Wireless Access) de ultimă generație 5G și va prezenta o varietate de cazuri de utilizare a rețelei 5G pentru locuințe, orașe și autovehicule. Samsung va prezenta soluțiile sale comerciale la MWC 2018, dezvăluind noi posibilități pentru viitorul comunicațiilor mobile. Demonstrațiile sunt planificate să aibă loc în timpul evenimentului MWC 2018 la standul Samsung Networks.

La MWC 2018, Samsung intenționează să demonstreze modul în care casele, autoturismele și orașele noastre pot fi transformate prin construirea de rețele 5G orientate către utilizatori„, a declarat Youngky Kim, președinte și șef al rețelei de afaceri la Samsung Electronics. „De la începutul cercetării noastre de 5G din 2012, Samsung a fost ferm și a avut încredere în potențialul spectrului de unde milimetrice. Eforturile noastre de a avansa cu această tehnologie vor vedea lumina în acest an, făcând din 5G o realitate și deschizând noi posibilități pentru consumatori, operatori și întreprinderi„.

Samsung a dezvoltat primele soluții comerciale complete FWA de 5G, care includ: routere interne de tip 5G pentru interior și exterior, rețea de acces radio 5G precum și instrumentele și serviciile de planificare a frecvențelor radio 3D. Folosind tehnologia și activele proprii, Samsung a reușit să dezvolte primele modemuri 5G bazate pe ASIC și RFIC-uri mmWave.

Aceste produse au fost deja demonstrate prin luni de studii pe teren și pe mai multe piețe. În 23 februarie, Comisia Federală de Comunicații (FCC) a acordat autorizarea unităților de acces 5G ale companiei Samsung. Acestea sunt primele produse din lume care au aprobarea FCC. Soluțiile vor fi implementate în prima rețea comercială 5G care va fi lansată în 2018 în S.U.A. prin colaborarea dintre Samsung și Verizon.

Verizon are sediul în New York City, a avut venituri de 126 miliarde de dolari în 2017. Compania operează pe cea mai fiabilă rețea wireless a Americii și pe cea mai performantă rețea din lume, oferind soluții integrate companiilor din întreaga lume. Are aproximativ un miliard de abonați în întreaga lume.

O demonstrație a unui oraș inteligent cu 5G, la standul Samsung Networks de la MWC, va prezenta tehnologia de generație viitoare, care poate ajunge pe străzi și în transporturi, astfel încât acestea să fie mult mai sigure și mai convenabile. Alte demonstrații care ilustrează modul în care 5G va putea fi folosit în case, pe stadioane, în mașini și trenuri, sunt planificate să fie prezentate la standul Samsung.

Standul Samsung Networks de la MWC 2018 este situat la Exhibit Hall 2, Standul 2M20 din Fira Gran Via și va fi deschis între 26 februarie și 1 martie 2018.

SURSĂSamsung News