Samsung a prezentat platforma pentru autovehicule DRVLINE

1349

Samsung a prezentat la Consumer Electronics Show 2018 platforma pentru autovehicule DRVLINE, un pas îndrăzneț către viitorul autovehiculelor autonome. Dezvoltată în strânsă colaborare cu HARMAN, noua platformă DRVLINE este o platformă deschisă și modulară pentru conducere autonomă. Samsung a lucrat mult în acest domeniu, dar nu și cu ambiția de a-și construi propria mașină care să se autoconducă.

Anunțul Samsung, de la CES, vine după un an de premiere istorice pentru companie. Acestea includ: o achiziție de 8 miliarde USD a tehnologiilor conectate HARMAN și crearea unei unități strategice comune pentru industria auto. De asemenea și înființarea unui fond Samsung de inovare pentru automobile de 300 milioane USD și o serie de investiții și parteneriate menite să promoveze colaborarea în sectorul auto.

Conform site-ului Sammobile, platforma DRVLINE este o platformă deschisă, modulară și scalabilă, bazată pe hardware și software, care este o soluție valoroasă pentru producătorii de automobile, deoarece poate integra tehnologia cea mai bună în vehicule noi și permite firmelor auto să construiască mașini avansate, personalizate ale viitorului.

Mai multe platforme tehnologice existente de conducere autonomă, forțează utilizatorul final să adopte o tehnologie specială cu pachete de tip all-or-nothing, „totul sau nimic”. Platforma DRVLINE a fost proiectată diferit astfel încât furnizorii să colaboreze, software-ul poate fi personalizat sau îmbunătățit, iar componentele și tehnologiile individuale pot fi schimbate și deconectate după cum este necesar. Acest lucru contribuie, de asemenea, la dezvoltarea platformei – un aspect esențial în cadrul unei industrii atât de rapide, OEM-urile (Original Equipment Manufacturer) pot comercializa cea mai avansată tehnologie autonomă existentă, încorporând inovații noi în timp ce lucrează la un nou nivel de automatizare.

Platforma DRVLINE încorporează componentele și tehnologiile cele mai bune din clasele lor, rezultate din experiența Samsung în domeniul electronicii, IoT și a sistemelor integrate. Aceasta include, de asemenea, un nou sistem de camere de fotografiat ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) orientat spre înainte, creat de Samsung și HARMAN, proiectat pentru a satisface cele mai înalte standarde ale mașinilor noi. Acestea includ avertizarea de părăsire a benzii de circulație, avertizarea înainte de o eventuală coliziune, detecția pietonilor și frânarea automată de urgență.

Harman International Industries, a fost fondată în 1980 de Sidney Harman și Bernard Kardon și are sediul în Stamford, Connecticut, Statele Unite. Harman vinde produsele sub mai mult de 20 de mărci – inclusiv AKG Acoustics, AMX, Crown Audio, Harman / Kardon, Infinity, JBL Lexicon, Mark Levinson. În 2017 a fost cumpărată de Samsung Electronics.

Cele două companii vor continua să se concentreze pe inginerie, computere de înaltă performanță, tehnologii senzoriale, algoritmi, inteligență artificială și soluții de cloud și conectivitate care sunt scalabile și capabile de autonomie de la un nivel inferior până la nivelul 5.

Livrarea acestui sistem DRVLINE producătorilor de automobile va începe în cursul acestui an.