Acasă Stiri Samsung Electronics a prezentat viitorul procesoarelor mobile

Samsung Electronics a prezentat viitorul procesoarelor mobile

Samsung se pare că dorește să conducă industria cip-urilor nu numai din punct de vedere economic, ci și din punct de vedere al progreselor tehnologice. În consecință, gigantul high-tech și-a luat angajamentul de a promova dezvoltarea tehnologiei procesoarelor cel puțin pentru încă patru generații. Aceasta înseamnă, în primul rând, o miniaturizare continuă a procesoarelor.

La Forumul Samsung Foundry unde se întâlnesc reprezentanți ai companiilor, cu diferiți clienți care cumpără semiconductori, Samsung a anunțat că tehnologia de producție Extreme Ultra Violet va fi lansată mai târziu în acest an. Noua tehnologie de fabricare a procesoarelor este o parte a procesului de trecere la tehnologia de fabricație de 7 nanometri. Compania Samsung a asigurat că, odată cu noul echipament va fi capabilă să aducă dimensiunile de cip-uri până la 3 nanometri.

Pentru comparație, o componentă ADN are o grosime de doar 2 nanometri. Deci, dimensiunea se apropie de arhitecturi în care circuitele sunt foarte mici și foarte puternice. Samsung va produce primele cip-uri de 7 nanometri în 2018 și va trece la cele de 3 nanometri până în 2021. Samsung Galaxy S10 ar putea fi primul telefon de pe piață în anul viitor cu un cip de 7 nm. Samsung Electronics a început să construiască o linie de producție pentru chip-urile sale de 7nm, în urmă cu trei luni.

Samsung va produce primele procesoare Exynos cu tehnologia de 7 nanometri în a doua jumătate a anului 2018. Compania sud-coreeană își propune trecerea treptată la cele de 5 nm care vor fi disponibile în 2019, apoi la 4 nm și la cele de 3 nanometri până în anul 2021. Reducerea în dimensiune oferă posibilitatea de a construi dispozitive mai compacte și aducerea pe piață a unui procesor mult mai puternic și, cu siguranță mai puțin consumator de energie, pentru a crește autonomia și posibilitățile oferite de smartphone-uri.

Qualcomm a anunțat primul procesor de telefonie mobilă Snapdragon în noiembrie 2006, avea 1 GHz. Potrivit unui purtător de cuvânt al Qualcomm, a fost numit Snapdragon, deoarece „Snap și Dragon a sunat rapid și feroce”. Prima generație de produse Snapdragon a susținut o rezoluție de 720p, o grafică 3D și o cameră de 12 MP.

În mod evident, Samsung dorește să atragă mai mulți clienți cu noile generații de procesoare care vor alimenta smartphone-uri, computerele de înaltă performanță și dispozitivele conectate ale viitorului.

Tendința către o lume mai inteligentă și mai conectată obligă producătorii din acest domeniu să fie mai exigenți„, a declarat Charlie Bae, vicepreședinte executiv și șef al echipei de vânzări și marketing de la Samsung Electronics. „Pentru a răspunde acestei cereri, Samsung Foundry propune inovare la nivelul acestor componente electronice, care vor oferi în cele din urmă accesul la date, analize și informații despre noile modalități de îmbunătățire a vieții umane„.

În timp ce cursa pentru aceste procesoare minuscule poate părea derizorie astăzi, o creștere bruscă a puterii procesorului ar putea să permită producătorilor noi utilizări care vor fi cu adevărat necesare mâine. Poate ar trebui să luam în considerare un viitor în care să nu avem nici un computer, nici un alt dispozitiv inteligent, ci doar un smartphone în buzunar – ca o cheie universală a lumii noastre digitale.

Stiri

Samsung a rămas pe primul loc în cota de piață în Europa în 2020

2020 a fost un an greu pentru piața europeană a smartphone-urilor deși cifrele vânzărilor s-au recuperat aproape în totalitate până la sfârșitul...

Galaxy S22 cu o cameră selfie in-display și una principală de 200MP

Samsung a lansat anul acesta în ianuarie o noul serie emblematică de excepție: Samsung Galaxy S21. A fost și este întoarsă pe...

Samsung Galaxy M42 vine în Europa în mai multe culori

Au trecut câteva luni de când am scris că Samsung dezvoltă un smartphone Galaxy M42. De atunci nu s-a mai știut prea...

Samsung aduce o altă caracteristică emblematică la Galaxy A52

Luna trecută am scris că Galaxy A52 va veni cu un ecran Super AMOLED cu rata de 90Hz / 120Hz. De asemenea,...

Samsung lucrează la următorul procesor Exynos mid-range

Samsung lucrează la un nou sistem pe chip (procesor) cu numărul de model S5E5515. Nu este clar încă sub ce nume va...

Galaxy Tab S7 Lite testată pe Geekbench cu Snapdragon 750G

Tableta Samsung Galaxy Tab S7 Lite este posibil să apară mai devreme decât ne așteptam în acest an. Dacă sunteți în căutarea...

Galaxy Xcover 5, confirmat cu dual-SIM aproape de lansare

Următorul telefon robust Samsung pentru 2021 este cu un pas mai aproape de a ajunge pe rafturi. Noul smartphone Samsung Galaxy Xcover...