Acasă Stiri Samsung pe primal loc mondial în Q1 2021 cu o cotă piață...

Samsung pe primal loc mondial în Q1 2021 cu o cotă piață de 22%

Compania de analiză de piață Canalys tocmai a publicat ultimul studiu de piață privind situația smartphone-urilor pentru Q1 2021. Aflăm de aici că livrările de smartphone-uri la nivel mondial au ajuns la 347 milioane de unități în perioada respectivă. Fără a fi o surpriză, Samsung ocupă primul loc cu livrări de 76,5 milioane de unități și o cotă de 22%.

Apple și Samsung se luptă în permanență pentru titlul de „cel mai mare producător de smartphone-uri din lume”. Apple a părut că vine puternic din urmă după lansarea seriei iPhone 12 5G din toamnă. Doar a părut a fi așa. Samsung se află pe primul loc după un trimestru în care a avut peste o cincime din totalul livrărilor de telefoane la nivel mondial.

Samsung a fost urmat de Apple, Xiaomi, Oppo și Vivo

Potrivit celui mai recent studiu de piață Canalys, peste 347 de milioane de smartphone-uri au fost livrate în primul trimestru al anului. Aceasta reprezintă o creștere masivă de 27% comparativ cu aceeași perioadă din 2020. Vânzările de smartphone-uri au scăzut cu 20% în timpul pandemiei de anul trecut, dar începerea vaccinării și reducerea restricțiilor a făcut ca piața să crească în acest an.

Între timp, Apple a fost pe locul doi după ce a livrat 52,4 milioane de iPhone-uri. Cota de piață Apple a fost de 15% în primul trimestru din 2021. Compania a înregistrat câștiguri notabile în China, unde veniturile sale au aproape s-au dublat ajungând la 17,7 miliarde USD în primul trimestru.

În timp ce iPhone 12 Mini s-a vândut sub așteptări, celelalte modele din seria iPhone 12 s-au vândut bine. De asemenea, cererea mare pentru modelele Apple iPhone 11 mai vechi, au ajutat compania să vândă bine în China. Revenind la Samsung, vânzările seriei Galaxy S21 și a modelelor din seria Galaxy A au fost excelente.

Q – Quarter (Q1, Q2, Q3, Q4) din limba engleză, înseamnă trimestru sau sfert. Este o perioadă de trei luni din calendarul financiar al unei companii, folosită ca bază pentru rapoartele financiare periodice, o informație crucială pentru investitori și analiști.

Între timp, Xiaomi a înregistrat cele mai bune performanțe în ultimul trimestru. Compania chineză a crescut cu 62% față de Q1 2020, livrând 49,0 milioane de unități. Oppo și Vivo au completat primele cinci, livrând 37,6 milioane de unități și respectiv 36,0 milioane de telefoane. Nu sunt o amenințare pentru Samsung, dar vin puternic din urmă ocupând cota Huawei.

Huawei în cădere liberă, doar pe locul șapte

COVID-19 este încă un aspect major, dar nu mai este principalul blocaj. A declarat directorul de cercetare Canalys, Ben Stanton, conform iphonecanada. „Furnizarea de componente esențiale, cum ar fi cipset-urile, a devenit o preocupare majoră și va împiedica livrările de smartphone-uri în următoarele trimestre. Acest lucru va determina brandurile globale să regândească strategiile regionale”.

Compania Huawei ocupă locul șapte, cu 18,6 milioane de unități vândute, cădera acesteia este strâns legată de sancțiunile SUA.

Stiri

Galaxy S22 Ultra va avea cea mai bună cameră zoom realizată vreodată

Samsung Galaxy S21 Ultra este cel mai bun smartphone în materie de camere foto de pe piață.  Acest lucru se datorează camerei...

Samsung dezvoltă o tehnologie avansată de ambalare a cipurilor

Samsung a declarat vineri că a dezvoltat o nouă tehnologie avansată de ambalare a cipurilor pentru aplicații de înaltă performanță. Gigantul tech...

Galaxy Z Fold 2: rezistența la praf este inspirată de aspiratoarele Samsung!

Samsung tocmai a împărtășit o poveste uimitoare care spune multe despre provocările de a proiecta primele modele de smartphone-uri pliabile. Samsung Galaxy...

Noi detalii despre Samsung Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch Active 4

Tot mai multe zvonuri din ultima perioadă spun că Samsung lucrează la două noi ceasuri inteligente. Cele două ceasuri smartwatch-uri Samsung Galaxy...

Galaxy S21 FE va intra în fabricație în iulie, are specificații premium

Potrivit tuturor informațiilor de până acum, Samsung va lansa smartphone-ul Galaxy S21 FE mai târziu în acest an. Urmând modelul lui Galaxy...

Samsung Galaxy Buds 2 în curând în mai multe culori

Au trecut doi ani de când Samsung a prezentat primul set Galaxy Buds - împreună cu seria Galaxy S10. De atunci, au...

Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3

În această vară Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile, probabil un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat în iulie. Ieri a...