Samsung pe primul loc în Europa în Q1 2020, urmat de Xiaomi și Apple

408
Samsung pe primul loc in Europa in Q1 2020 urmat de Xiaomi si Apple
Sursa Foto: Canalys

Xiaomi tocmai a trecut de Apple în Europa, compania chineză preluând o mare parte din cota de piață Huawei. În primul trimestru al anului 2021, grupul chinez a acaparat 23% din cota de piață a smartphone-urilor din Europa. Samsung este în continuare lider în cota de piață în Europa, cu Xiaomi pe locul doi și Apple pe locul trei.

Potrivit cifrelor publicate de compania de cercetare de piață Canalys, Samsung ocupă primul loc în Europa. Gigantul high-tech-sudcoreean a înregistart o cotă de piață de 35%. Datorită lansării mai devreme a seriei Samsung Galaxy S21, gigantul sud-coreean anunță o creștere cu 21% a vânzărilor de telefoane.

Xiaomi a vândut mai multe smartphone-uri decât Apple în primul trimestru al anului 2021 în Europa. Compania chineză a înregistrat o creștere cu 85% a vânzărilor sale de smartphone-uri pe Bătrânul Continent comparativ cu anul trecut. Cu 23% din cota de piață, Xiaomi este surprinzător înaintea companiei americane Apple.

Oppo și Xiaomi au avut cea mai mare creștere în Europa

În ciuda succesului seriei Apple iPhone 12 și a vânzărilor în creștere cu 22%, Apple este pe locul trei cu 19%. În Franța, Samsung este pe primul loc cu 32%, urmată de Apple cu 23% și Xiaomi cu 21%. În Franța Xiaomi a avut o creștere cu 131% față de Q1 2020. Xiaomi se poate lăuda aici cu cea mai semnificativă creștere anuală comparativ cu rivalii săi, conform PhonAndroid, care citează Canalys.

Canalys este o companie de studiu de piață fondată în 1998 și are sediul în Singapore. Are filiale în Europa, Asia, Africa, America de Nord și de Sud. Canalys este o companie lider mondial în analiza de piața, cu un focus distinct pe anumite zone cum ar fi smartphone-urile.

Jan Stryjak, director general al Counterpoint, o altă firmă de analiză, atribuie succesul Xiaomi recepției comerciale copleșitoare a modelului Xiaomi Mi 11s. „Xiaomi a obținut cea mai mare cotă de piață din istoria sa în Europa datorită lansării navei sale pilot, Mi 11”. A spus Jan Stryjak. Conform acestuia compania chineză își va continua creșterea după sosirea modelului Mi 11 Ultra în Europa.

Locul patru în cota de piață din Europa a fost ocupat de compania chineză Oppo. Aceasta a obținut o cotă de piață de 4%. De remarcat creșterea impresionantă a Oppo față de trimestrul unu din 2020: 153%! Locul cinci a fost ocupat de Huawei cu o cotă de piață de 3%. „Floarea” din China (Huavei înseamnă floare în limba chineză) este tot mai ofilită! Urmare a sancțiunilor SUA, Huawei este pe locul 5 pe piața europeană, cu doar 3% din cota de piață și vânzările în scădere cu 81%.