Samsung Electronics Nr.1 în cotă de piață pentru smartphone-uri

1663

Samsung Electronics sa clasat pe primul loc în top în ceea ce privește cota de piață pentru smartphone-uri în cinci regiuni în trimestrul trei din acest an, cu excepția pieței nord-americane.

În ciuda deciziei sale de a întrerupe producția la smartphone-ul Galaxy Note 7, Samsung Electronics. are o clasare de top în ceea ce privește cota de piață pentru smartphone-uri.

În cinci zone economice globale importante, în al treilea trimestru al acestui an, excepțe face piața nord-americană, Samsung deține supremația.

Conform datelor de la Counterpoint Research la 29 decembrie 2016, Samsung Electronics a înregistrat cea mai mare cotă de piață din Asia, America Latină, Europa, Orientul Mijlociu și Africa, în al treilea trimestru, cu excepția Americii de Nord.

Counterpoint Research este o companie globala de analiză a industriei și comerțului cu sediul în Asia la Hong Kong, cu analiști în centre-cheie ale industriei la nivel global. China, Coreea de Sud, Marea Britanie, India, Statele Unite ale Americii, Argentina sunt câteva dintre piețele țintă avute în vedere.

În funcție de regiune, compania a avut o cotă de piață de 12,1% în Asia, la egalitate pe primul loc, cu Oppo cu 12,1%. Cele doua companii au fost urmate Vivo cu 10,4%, Huawei cu 9,8%, și Apple cu 8,7 la sută.

Chiar cu fiasco-ul lui Note 7, Samsung Electronics a înregistrat vânzări mari de smartphone-uri mid-range, și low-end, din seria J, precum și smartphone-uri premium Galaxy S7 si Galaxy S7 Edge lansate în a doua jumătate a anului 2016.

Counterpoint Research a declarat, „Samsung a păstrat locul numărul unu în Europa, America Latină și Orientul Mijlociu, cu un decalaj mare față de urmăritorii săi. Pe de altă parte, este de așteptat să se confrunte în mod continuu cu Apple în America de Nord și Oppo în China”.

SURSĂBusinessKorea