Samsung pe primul loc în Europa într-o piață în declin în Q1 2022

315
Samsung pe primul loc in Europa
Sursa Foto: SamMobile.com

Livrările de smartphone-uri în Europa au scăzut cu 10% în trimestrul unu din 2022 față de Q1 2021. Și cota de piață a companiei Samsung în Europa a scăzut în aceeași perioadă de trei luni. Din fericire pentru Samsung, rămâne marca de top de smartphone-uri din Europa și continuă să conducă piața înaintea Apple și Xiaomi.

Piața europeană de smartphone-uri a înregistrat 41,7 milioane de livrări în Q1 2022 (în scădere față de 46,4 milioane în urmă cu un an). Compania Samsung a condus segmentul cu 14,6 milioane de livrări (în scădere de la 16,1 milioane în Q1 2021). Apple a depășit 8,9 milioane de livrări în acest an, iar Xiaomi a înregistrat 8,2 milioane de livrări de smartphone-uri. Datele, via SamMobile, au fost publicate zilele trecute de compania de cercetare de piață Canalys.

Samsung are o cotă de piață de de 35% în Europa

În ceea ce privește performanța anuală (între Q1 2021 – Q1 2022) Samsung a înregistrat o scădere de 9%. Chiar și așa, compania coreeană are cea mai mare cotă de piață din Europa cu 35%. Apple a ocupat locul doi cu 21%. Xiaomi a fost pe locul trei, cu o cotă de 20% din piața europeană a smartphone-urilor în primul trimestru din 2022.

Rezultatul Samsung în Q1 2022 în Europa a fost rezultatul vânzărilor de telefoane de gamă joasă și medie și a unui lanț de aprovizionare în refacere. Canalys nu a detaliat ce smartphone-uri Samsung din aceste categorii au fost cele mai bine vândute. Presupunem că Galaxy A53 se află printre ele. Apple a înregistrat o cerere puternică de iPhone 13, iar Xiaomi a beneficiat de lansarea modelului Redmi Note 11.

Xiaomi folosește sistemul de operare MIUI, sistem bazat pe Android. MIUI vine de la MI – Mobile Internet și UI – User Interface. Cea mai recentă versiune este MIUI 13. MIUI este disponibil în 77 de limbi și diferă în funcție de țară.

Observatorii pieței spun că piața europeană a smartphone-urilor a scăzut în primul trimestru, în primul rând din cauza cererii scăzute din Rusia și Ucraina. Aici livrările de telefoane au scăzut cu 31%, respectiv 51%. Totuși, vânzările de telefoane din alte părți ale Europei reflectă faptul că cererea rămâne intactă.

Chiar și așa, încrederea consumatorilor este în scădere în Europa din cauza evenimentelor recente care au condus inflația la un nivel record. Experții în urmărirea pieței spun că următoarele două trimestre vor reprezenta adevăratul test pentru piața europeană de smartphone-uri.