Samsung tot pe primul loc mondial în piața TV și în H1 2021

410
Samsung tot pe primul loc mondial in piata TV si in H1 2021
Sursa Foto: prin gizmochina.com

Compania Avi Cloud (AVC) a publicat „Raportul lunar de date privind livrarea mărcilor TV globale”. În acest studiu se arată performanțele producătorilor de televizoare în prima jumătate a anului 2021. Avi Cloud arată că aproximativ 98,3 milioane de televizoare inteligente au fost livrată în prima jumătate a anului 2021. Acest lucru arată că piața a crescut cu 6,8% de la an la an. Tot Samsung ocupă primul loc.

„Global TV Brand Shipment Monthly Data Report” arată că tronul mondial este ocupat și în 2021 de Samsung. În acest fel compania sud-coreeană este pe primul loc în ultimii 15 ani, fiind cel mai mare producător de televizoare! Avi Cloud estimează că Samsung va ajunge la 16 ani consecutivi pe poziția unu.

Samsung va fi pe primul loc în ultimii 16 ani consecutivi pe piața TV

Raportul AVC relevă, de asemenea, o schimbare a consumatorilor către televizoarele OLED. Aproximativ 2,7 milioane de televizoare OLED au fost livrate în această perioadă, reprezentând o creștere anuală de 133,3%, conform GizmoChina. Este o cifră impresionantă, posibilă deoarece mai mulți producători de afișaje din China își perfecționează abilitățile de producție OLED.

În ceea ce privește mărcile individuale, Samsung s-a clasat pe primul loc, cu livrări estimate de 20,8 milioane de televizoare. Compania a realizat o creștere de 11,9% de la an la an. Anul acesta este al 15-lea an consecutiv Samsung de când conduce piața mondială a televizoarelor inteligente. Și anul acesta compania sud-coreeană a lansat mai multe televizoare OLED, QLED sau Neo QLED. Gigantul electronic coreean rival, LG Electronics, se situează pe locul al doilea cu livrări de 13,1 milioane de televizoare.

Skyworth, oficial Skyworth Group Co., Ltd., este un holding chinez fondat în 1988. Proiectează, produce și vinde televizoare și alte produse audio-video. Skyworth este un OEM, produce televizoare comercializate sub alte mărci.

Compania chineză de electronice TCL a înregistrat o creștere a livrării sale, atingând 11,1 milioane de unități în H1 2021. TCL s-a clasat nu numai pe locul trei, ci s-a impus și ca principalul producător chinez de televizoare inteligente. Livrările de televizoare ale companiei TCL au reprezentat o creștere anuală de 13,6%.

Hisense a livrat aproximativ 8,4 milioane de televizoare, ceea ce reprezintă o creștere anuală de 5,5%, a ocupat locul 4. Xiaomi completează Top 5 cu o livrări de 5,4 milioane de unități. Restul primelor 10 locuri sunt ocupate de Sony, Vizio, Philips + AOC, Skyworth și respectiv Sharp.