Samsung va dezvălui noi procesoare Exynos în timpul lansării seriei S23

185
Samsung Exynos
Sursa Foto: via techbeezer.com

Samsung se pregătește să lanseze seria Galaxy S23 de smartphone-uri emblematice. Dar se pare că noile telefoane high-end nu vor fi singurul lucru pe care compania îl va dezvălui în timpul evenimentului de lansare. Sunt informații că divizia de smartphone-uri Samsung MX lucrează la procesorul mobil de vârf Exynos special pentru gama Galaxy S. Procesoarele Exynos ar putea să nu mai fie folosite de companie în telefoanele sale high-end, potrivit unor zvonuri recente.

Majoritatea smartphone-urilor emblematice ale Samsung sunt de obicei disponibile într-una dintre cele două configurații principale: una cu procesor Qualcomm și cealaltă cu un procesor Exynos. În trecut, variantele cu cip-seturi Qualcomm le-au depășit pe cele cu procesoare Exynos. Au fost mai bune ca performanța termică, economia de energie, viteza și durata de viață a bateriei.

Primele detalii despre un nou procesor emblematic Exynos la Unpacked 2023

Potrivit GizmoChina, gigantul tehnologic sud-coreean intenționează aparent să lanseze un nou cipset care este dedicat pentru seria sa de smartphone-uri Galaxy. După ce Ice Universe a fost primul care a dat 1 februarie ca data de lansare pentru seria Galaxy S23, lucru ce s-a adeverit, tot el a dezvăluit că președintele companiei Samsung, TM Roh, va dezvălui un „cip dedicat Galaxy” la evenimentul care urmează.

Roh Tae-moon este șeful diviziei de telefoane mobile Samsung. El a fost un jucător cheie în cercetarea și dezvoltarea gamei de dispozitive Galaxy. Este considerat „un expert în inginerie foarte meticulos în privința funcțiilor telefonului”.

Aceasta nu este o informație complet nouă. TM Roh a sugerat anterior că Samsung lucrează la un procesor exclusiv pentru telefoanele Galaxy. Înaltul oficial vorbise despre un astfel de cip în comparație cu cipurile Google Tensor pentru seria de smartphone-uri Pixel. În prezent, seria de cipuri Exynos sunt prezente în anumite telefoane Samsung dar și în telefoanele altor companii. Cu toate acestea, procesoarele Samsung Exynos sunt disponibile pe telefoanele Galaxy numai în anumite regiuni și modele.

Dar, conform unor surse interne Samsung, Samsung Foundry lucrează la procesoare care sunt fabricate cu a doua sau a treia generație de tehnologie de producție GAA de 3 nm. Cu alte cuvinte, aceasta înseamnă că Samsung plănuiește să dezvăluie în curând un nou procesor mobil Exynos de ultimă generație. Pe 1 februarie 2023, în timpul evenimentului Galaxy Unpacked 2023, CEO-ul Samsung MX TM Roh va da primele informații despre un „cipset dedicat galaxiei”.