Samsung va folosi procesoare Qualcomm pentru Galaxy S20 în Coreea

956
Sursa Foto: businesskorea.co.kr

Samsung Electronics va folosi procesorul Snapdragon 865 de la Qualcomm pentru smartphone-urile Galaxy S20 care vor fi vândute în Coreea de Sud. Este prima dată când procesorul Samsung Exynos este exclus din smartphone-urile emblematice Samsung vândute pe piața coreeană. Galaxy S20 va fi lansat la vânzare pe piețele globale începând cu 6 martie.

Gigantul coreean a decis, de asemenea, să utilizeze și modemuri 5G de la Qualcomm. Aceasta înseamnă că gigantul tech a suferit un regres în atingerea viziunii de a deveni numărul 1 în sectorul producției și vânzării de semiconductori până în 2030.

Procesorul Qualcomm Snapdragon a fost folosit doar pentru SUA și China

Până acum, compania și-a folosit numai procesoare Samsung Exynos pentru smartphone-urile sale vândute în Coreea și Europa. Procesoarele Snapdragon au fost incluse în smartphone-urile vândute în Statele Unite și în China. De acum procesoarele Exynos vor intra doar în smartphone-urile pentru Europa și pentru alte câteva piețe internaționale. Procesorul Exynos 990 îl vom regăsi pe seria Galaxy S20 din România.

Decizia companiei Samsung de a opri utilizarea de procesoare Exynos pe piața proprie dă naștere inevitabil la speculații. Experții din industrie spun că motivul poate fi faptul că Samsung nu a reușit să reducă diferența dintre Exynos și Snapdragon în ceea ce privește prețul și performanța.

Snapdragon este numele unei flori, cunoscută sub numele de floare de dragon. Aceste flori sunt specifice zonelor stâncoase din Europa, SUA și Africa de Nord. În România este cunoscută ca gura leului, din cauza asemănării imaginare a acestei flori cu gura unui leu care se deschide.

Divizia de IT și Mobile de la Samsung, care se ocupă de afacerea smartphone-urilor, este separată de divizia Device Solutions, responsabilă cu activitatea de semiconductori. Fiecare divizie ia o decizie pe cont propriu”. A spus un expert din domeniu citat de BusinessKorea. „Cu toate acestea, este neobișnuit ca Samsung să nu folosească propriul procesor în smartphone-urile emblematice pentru Coreea. Cred că motivul este că Samsung nu a reușit să aducă pe același plan pe Exynos cu Snapdragon ca preț și performanță„. A concis același expert citat de publicația sud-coreeană.

Este un regres pentru eforturile Samsung de a depăși Qualcomm, liderul pe piața de procesoare mobile. Samsung a căutat să-și extindă cota de piață a procesorului Exynos. Potrivit Strategic Analytics, Qualcomm este pe primul loc la procesoare mobile cu o cotă de piață de 39,6% în Q2 2019, urmată de Apple (19,9%), Samsung (13,15) și HiSilicon (12,9%).