Posibil ca Samsung să fi început să producă procesoare PC pentru Intel

869
Sursa Foto: via SamMobile.com

Am scris, pe la începutul acestui an, că Intel ar putea alege Samsung ca producător al procesoarelor sale de PC de 14nm Rocket Lake. Conform informațiilor de atunci negocierile dintre cele două companii au fost în fază finală. Se pare că s-a încheiat o înțelegere între cei doi titani și acum Samsung lucrează la primele procesoare pentru Intel.

Mass-media locală din Coreea de Sud citată de SamMobile, scrie că Samsung a obținut într-adevăr comenzi de la Intel pentru procesoare de 14nm. Intel a cautat de ceva timp un producător puternic, serios cu produse de înaltă calitate, deoarece se străduiește să țină pasul cu cererea. Intel se confruntă cu o penurie de aprovizionare cu procesoare de 14nm încă din a doua jumătate a anului trecut.

Din luptele companiei Intel cu aprovizionarea de procesoare a câștigat Samsung

Unul dintre motivele pentru care Intel se confruntă cu această problemă se datorează faptului că a investit puternic în crearea de noi linii și modernizarea celor existente pentru producția de cipuri de 10nm. Cu toate acestea, vor trece câțiva ani înainte ca Intel să le poată produce. Între timp, Intel trebuie să continue să vândă cipuri pe piață, așa că trebuie să producă cipuri de 14nm. Deci, dacă nu poate produce destule, trebuie să le cumpere pentru a mulțumi producătorii cu care are contract.

Nu există o mulțime de jucători pe piața procesoarelor pentru PC-uri. TSMC din Taiwan și Samsung Electronics sunt printre cei mai mari producători. Se pare că Intel are motive în a fi reținut față de TSMC. Compania din Taiwan furnizează procesoare pentru AMD, cel mai mare rival al companiei Intel. Acesta este unul dintre motivele pentru care Samsung a fost ales pentru producția de procesoare de 14nm pentru PC.

De asemenea, Samsung are capacitatea de producție pentru a satisface cererea Intel și acesta poate fi principalul motiv. „Samsung a fost ales ca partener. Compania sud-coreeană este unul dintre puținii producători care pot răspunde cererii producției Intel de 14nm”. A spus o sursă Intel sub protecția anonimatului, citată de agenția de presă Reuters.

Advanced Micro Devices (AMD) este o companie americană de semiconductoare fondată în 1967 și are sediul în Santa Clara, California. La 31 august 2011, în Austin, Texas, AMD a obținut un record mondial Guinness pentru „Frecvența cea mai înaltă a unui procesor de calculator”: 8.429 GHz.

Samsung va investi 115,7 miliarde de dolari în semiconductoare

Samsung are de câștigat foarte mult din acest aranjament. Compania a încercat să găsească noi modalități de creștere, deoarece veniturile sale de pe piața de memorie au scăzut puțin anul acesta. Gigantul tech va investi, de asemenea, peste 115 miliarde de dolari în cipuri non memorie până în 2030. Este chiar așteptat să producă următorul chipset Snapdragon 865 de la Qualcomm.

Este puțin probabil ca acest aranjament între Samsung și Intel să fie oficial confirmat în mass-media. Astfel de aranjamente între marile companii sunt făcute rareori publice. Cu toate acestea, cu TSMC care furnizează aproape toate componentele către AMD, Samsung pare a fi singura opțiune logică pentru Intel. Dacă ar fi să credem mass-media sud-coreeană, Samsung a început deja să producă procesoare de 14nm pentru PC, destinate companiei Intel.