Samsung, posibil producător de chip-uri pentru AMD începând cu 2016

Potrivit Electronic Times, divizia Samsung ce produce procesoare și Global Foundries va începe să colaboreze la construcția de chip-uri din 2016.

1493

Gigantul din Korea de Sud produce deja procesoare pentru companii precum Apple și Nvidia. Rapoarte recente susține posibilitatea de a deveni producător și pentru AMD începând cu anul următor. Potrivit Electronic Times, divizia Samsung ce produce procesoare și Global Foundries va începe să colaboreze la construcția de chip-uri din 2016.

Raportul, susține, fără să citeze surse, că chip-urile vor fi bazate pe tehnologia de fabricație de 14 nm a companiei. Gigantul high-tech sud-coreean utilizează deja această tehnologie pentru procesorul său Exynos 7420 SoC, utilizat la smartphone-urile de top, Samsung Galaxy Note 5 și Samsung Galaxy S6, precum și la Meizu Pro 5. Exynos este un procesor foarte bun și apreciat , preluat și de constructorul chinez de telefoane mobile Meizu. Conform unor alte surse din domeniul telefoniei mobile Samsung ar lucra și la dezvoltarea unor procesoare bazate pe tehnologia de fabricație de 10 nanometri.

Din cauza declinului profitului afacerii cu smartpone-uri, compania încearcă să își mărească baza de clienți a afacerilor cu componente. Conform mai multor firme de cercetare de piață afacerile cu microprocesoare și componente electronice sunt în continuă creștere.

Gigantul din Coreea de Sud ar putea profita de această oportunitate dezvoltându-și capacitățile de producție atât pentru telefoanele mobile produse sub marca proprie , cât și pentru alți producători de telefoane celulare.