Acasă Stiri Samsung a înregistrat un profit net de aproape 10 miliarde de dolari

Samsung a înregistrat un profit net de aproape 10 miliarde de dolari

Profitul net a ajuns la 11,1 trilioane won, aproximativ 9,87 miliarde dolari, mai mult decât dublu față de cel înregistrat cu un an mai devreme (4,53 miliarde), a declarat compania Samsung.

Samsung Electronics Co., a declarat că profitul net al celui de-al treilea trimestru a crescut mai mult de două ori, în principal datorită randamentelor puternice obținute de la afacerea sa pe bază de cipuri, pe fondul unui boom din industrie.

Afacerile cu semiconductori au avut cea mai mare contribuție pentru companie. Samsung a înregistrat o cerere puternică pentru chipset-urile de memorie pentru dispozitive mobile și servere. Divizia de semiconductoare a reprezentat două treimi din profitul operațional, înregistrând o creștere de 146,7 % față de aceeași perioadă a anului trecut. Prețurile produselor sale au crescut datorită ofertei limitate de pe piață.

Pentru trimestrul patru, Samsung a declarat că cererea pentru produsele sale este așteptat să continue să crească, deoarece tot mai multe dispozitive mobile adoptă cipuri de memorie de vârf și cererea este în continuă creștere.

Gigantul tehnic a adăugat că divizia IT și Mobile Communications, care include telefoanele inteligente, a înregistrat un profit operațional în creștere față de cel din urmă cu un an, când a avut loc problema cu suspendarea producției lui Galaxy Note 7.

Compania a afirmat însă că, în timp ce vânzarea de smartphone-uri în a rămas în continuare foarte mare, datorită lansării lui Galaxy Note 8 și a vânzărilor mari ale seriei Galaxy J, creșterea numărului de modele de buget din portofoliu a dus la o scădere a câștigurilor în această zonă.

Samsung Electronics a anunțat că a vândut 97 milioane de unități de telefoane în perioada iulie-septembrie (trimestrul trei), față de 93 milioane de unități în al doilea trimestru. Smartphone-urile au reprezentat 80% din vânzările de telefoane mobile.

Observatorii din industrie au spus că performanța diviziei mobile este în continuare mai bună decât se aștepta, precomenzile pentru Galaxy Note 8 din Coreea de Sud ajungând la 850.000 de unități, mai mult decât dublu față cele 400.000 ale lui Note 7. Experții au declarat că performanța lui Samsung în trimestrul al patrulea este așteptat să fie mai bună având în vedere media în continuă creștere de vânzări ale lui Galaxy Note 8.

Samsung a subliniat că afacerea cu panouri de afișare a înregistrat o mică scădere, ca urmare a scăderii prețurilor la ecranele TV, chiar dacă vânzările de panouri OLED pentru smartphone-urile premium au crescut.

Samsung Electronics a declarat că se va concentra și va investi în extinderea capacităților de producție ale unităților sale de la Pyeongtaek (un oraș la sud de Seul), pentru a răspunde cererii în creștere pentru produsele V-NAND și pentru îmbunătățirea proceselor de producție DRAM, precum și pentru extinderea producției de panouri OLED flexibile.

Samsung este acum pe drumul cel bun pentru un profit record la sfârșitul anului.

Stiri

Smartphone-ul dvs. probabil vă spionează – iată cum să verificați

Aveți grijă la ceea ce discutați în când smartphone-ul este aproape deoarece asistentul dvs. virtual trage cu urechea la conversații. Sigur că...

Galaxy Z Fold 3, fără Exynos, dar cu Snapdragon 888 și o baterie mai mică

Vara se apropie și la fel și lansarea lui Samsung Galaxy Z Fold 3 și a lui Samsung Galaxy Z Flip 3....

Samsung rămâne nr. 1 pe piața smartphone-urilor la nivel global

Samsung și-a păstrat locul unu în lume pe piața smartphone-urilor în primul trimestru din acest an. Un lucru de demn de remarcat...

Samsung SmartThings: un control îmbunătățit asupra dispozitivelor Galaxy

Samsung Electronics Co. a anunțat că ecosistemul său lansat recent, SmartThings Find, continuă să crească rapid. În acest moment cuprinde peste 70...

Capacitatea bateriei pe Samsung Galaxy Z Fold 3 dezvăluită de 3C

Recent publicația sud-coreeană The Elec a scris că Samsung Galaxy Z Fold 3 va sosi cu un ecran interior mai mic. De...

Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 posibil cu certificare IP!

Durabilitatea rămâne o preocupare pentru smartphone-urile pliabile, iar Samsung ține cont de acest lucru cu fiecare nouă generație. Samsung Galaxy Z Flip...

Samsung Galaxy F52 5G a fost certificat de Bluetooth SIG

Samsung a început să lanseze mai multe smartphone-uri 5G și din gama Galaxy M. Dar, compania nu se oprește aici, un nou...