Samsung – profituri operaționale record pentru primul trimestru din 2018

1179

Cel mai mare producător de smartphone-uri din lume a obținut deja câștiguri record pentru primele trei trimestre din 2017 și va raporta rezultatele oficiale finale pentru tot anul, mai târziu în această lună. Samsung a reușit să-și continue performanța puternică și în primul trimestru al anului 2018, care include primele trei luni ale anului. Gigantul high-tech a declarat că va raporta un profit operațional record față de orice alt trimestru din istoria companiei.

Samsung a spus că se așteaptă să înregistreze un profit operațional de 15,6 trilioane de won, aproximativ 14,7 miliarde USD pentru primele trei luni ale anului 2018. Aceasta ar fi o creștere de 46% față de cele 9,3 miliarde de dolari pe care Samsung le-a raportat pentru primul trimestru al anului 2017.

Samsung ar putea avea probleme în a-și menține aceste rezultate trimestriale record atunci când își va raporta profiturile din perioada aceasta, prin iunie. Acest lucru se datorează faptului că a lansat noile sale telefoane emblematice, Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ anul acesta în martie. Aceasta înseamnă că vânzările inițiale, pentru aceste telefoane, au fost creditate în primul trimestru. Modelul Samsung Galaxy S8 de anul trecut a fost lansat în aprilie, ceea ce a ajutat producătorul să înregistreze un profit record în al doilea trimestru al anului 2017.

Samsung va câștiga încă mulți bani în primele luni ale anului 2018, în ciuda vânzărilor dezamăgitoare ale modelului său Samsung Galaxy S9, care ar fi vândut în mai puțin de zece milioane de exemplare. Gigantul coreean conform estimărilor preliminare a generat 14,7 miliarde de dolari profit în primul trimestru din 2018. Aproape trei sferturi din acest profit vine la Samsung din activitatea în semiconductori, inclusiv cipuri DRAM, sector în care Samsung proiectează și produce aceste produse.

DRAM Dynamic Random Access Memory este un tip de memorie cu acces aleator care stochează fiecare bit de date într-un condensator separat, într-un circuit integrat. DRAM este o memorie volatilă, deoarece își pierde rapid datele atunci când nu este alimentată. Prima memorie DRAM a fost introdusă în 1969 de către Advanced Memory System Inc. din Sunnyvale, California.

Compania sud-coreeană ar putea fi tentată să-și lanseze Galaxy Note 9 mai devreme decât era de așteptat, pentru a spori aportul diviziei mobile la veniturile companiei. Ziarul The Korea Herald prin pagina sa economică The Investor a scris recent că producția de ecrane OLED va fi lansată în aprilie, cu două luni înainte de data la care a fost lansată producția pentru Galaxy Note 8 în 2017, sugerând o lansare mai devreme pentru acest phablet.

VIAPhoneArena
SURSĂWall Street Journal