Acasă Stiri Televizorul inteligent Samsung QLED, centrul casei conectate

Televizorul inteligent Samsung QLED, centrul casei conectate

Anul trecut, mai mult de 70% dintre televizoarele vândute de Samsung în întreaga lume au fost Smart TV, „televizoare inteligente„. De fapt, în conformitate cu datele companiei de cercetare de piață IHS Markit vânzările globale de Smart TV au depășit 60%. Samsung conduce această tendință de creștere datorită noilor televizoare QLED.

O creștere semnificativă față de un procent de 35% care a avut loc în 2013, ceea ce demonstrează creșterea cererii de funcții inteligente, convenabile și ușor de utilizat. Televizoarele Samsung QLED simplifică complet procesul pe care trebuie să-l urmeze utilizatorul pentru a începe să se bucure de televizor, de la prima configurare până la conexiunea cu alte dispozitive.

În plus, televizoarele Samsung QLED pot controla și partaja conținut cu alte dispozitive conectate. Este rezultatul efortului Samsung de a inova și îmbunătăți experiența utilizatorului în funcție de modul în care compania înțelege că utilizatorii folosesc televizorul. În acest fel, compania promovează funcțiile inteligente ale gamei TV QLED 2018, cu încorporarea inteligenței artificiale (AI) și platformei SmartThings.

Incontestabil televizoarele Samsung QLED se pot configura foarte ușor.

Primul pas este să configurați sistemul, ceea ce necesită doar câțiva pași simpli pe televizoarele QLED. Când configurați pentru prima dată televizorul, acesta se va conecta automat la telefonul smartphone al utilizatorului prin Bluetooth, cu aplicații SmartThings, care vă ghidează pas cu pas în setarea de pe orice dispozitiv cu sistemul de operare Android sau iOS. Televizorul poate fi conectat la rețeaua Wi-Fi selectată de pe telefonul smartphone. Și dacă aveți deja un cont Samsung, informațiile vor fi partajate cu televizorul.

IoTInternet of Things, este un concept ce presupune folosirea internetului pentru a conecta între ele diferite dispozitive, vehicule, aparate de uz casnic, toate integrate cu electronică, software și senzori care permit acestor obiecte să se conecteze și să facă schimb de date, informații și servicii formând astfel o rețea de obiecte.

În plus, utilizatorii pot selecta ce aplicații ale smartphone-ului lor doresc să le instaleze pe Smart TV, atât timp cât sunt disponibile în magazinul de aplicații TV. În viitorul apropiat, pe lângă descărcarea aplicațiilor de pe telefonul smartphone, utilizatorul poate accesa același cont Samsung fără a trebui să introducă din nou numele de utilizator și parola.

Conform unui sondaj realizat de furnizorul de soluții pentru întreprinderi CSG, 90% dintre consumatori au deja un dispozitiv IoT (Internet of Things), iar jumătate dintre consumatori se așteaptă ca IoT să-i faciliteze sarcinile de uz casnic. Cu toate acestea, procesul de conectare a televizorului la dispozitivele periferice este adesea o sarcină plictisitoare pentru mulți. Televizoarele QLED din 2018 au rezolvat această problemă o dată pentru totdeauna cu „SmartThings”, o platformă integrată IoT care este acum disponibilă.

Utilizatorul trebuie doar să ruleze aplicația SmartThings pe smartphone-ul său și să apese pe „Add device”. Apoi, va căuta automat toate dispozitivele IoT disponibile în casă. În prezent, SmartThings este compatibil numai cu produsele Samsung, dar din moment ce IoT este o platformă deschisă, încet, încet dispozitivele altor producători vor fi adăugate la platformă.

În acest fel televizorul devine imediat centrul de control. Utilizatorii pot programa instalația de aer condiționat sau pot ști cât timp mai are mașina de spălat până când termină programul, pot porni robotul aspirator PowerBot și chiar pot arunca o privire la conținutul frigiderului Family Hub. În plus, în viitor, pot fi controlate luminile, soneria sau încuietorile.

De asemenea, utilizatorul TV poate crea diferite medii, în cazul în care dispozitivele conectate sunt setate pentru un mod automat care a fost pre-configurat, utilizatorul poate regla luminile pe placul său, la fel și nivelul volumului și temperatura aerului condiționat.

Prin aplicația Galerie, televizorul poate face să vă bucurați de fotografiile și videoclipurile înregistrate cu telefonul smartphone. De pe telefon puteți salva fotografiile și clipurile video în Samsung Cloud prin contul Samsung al utilizatorului, astfel încât acestea să fie disponibile pentru a le vizualiza pe tot ecranul. Dacă faceți fotografii cu smartphone-ul în timp ce călătoriți și sunteți departe de casă, aceste fotografii pot fi partajate imediat cu familia prin intermediul televizorului Samsung QLED.

Televizoarele QLED sunt echipate cu funcția „One Remote Control”, care permite controlul mai multor dispozitive periferice cu o singură telecomandă. Versiunea din acest an nu numai că poate controla console video, Blu-ray sau decodoare dar și echipamente audio conectate prin cablu optic.

Stiri

Samsung S Pen poate ajunge și în seria mid-range Galaxy A

Samsung ar putea oferi asistență S Pen pentru viitoarele Galaxy A52 5G și A72 5G, alături de o serie de alte funcții...

Samsung ISOCELL 2.0 pentru viitoarele camere de smartphone-uri

Smartphone-urile noastre sunt dispozitive incredibile - compacte și capabile să îndeplinească o mare varietate de funcții la standarde foarte ridicate. Cel mai...

Samsung Galaxy A71 4G actualizat cu Android 11 și One UI 3.1

Samsung și-a îmbunătățit sistemul de actualizare a software-ului cu pași mari în ultimii doi ani. Acum câțiva ani la compania Samsung era...

Samsung și Mastercard lansează un card biometric cu senzor de amprentă

Samsung și Mastercard au anunțat o nouă colaborare strategică în scopul dezvoltării unui Samsung Card cu un scaner de amprentă încorporat, pentru...

Samsung Galaxy Tab A7 Lite certificată de Bluetooth, lansare iminentă

Am scris recent despre două viitoare tablete Samsung Galaxy Tab A7 Lite și Galaxy Tab S7 Lite. Tot mai multe informații încep...

Samsung pe locul trei pe piața ceasurilor inteligente în 2020

Samsung Electronics Co. a fost al treilea cel mai mare furnizor de ceasuri inteligente din lume anul trecut. Datele au fost publicate...

De 8 Martie, Ziua Femeii, le dorim tuturor cititoarelor noastre La Mulți Ani!

Tuturor cititoarelor noastre le dorim de 8 Martie La Mulți Ani! Să fie norocoase, sănătoase și fericite! Să iubească și să fie iubite! Ziua Internațională...