Televizorul inteligent Samsung QLED, centrul casei conectate

1334

Anul trecut, mai mult de 70% dintre televizoarele vândute de Samsung în întreaga lume au fost Smart TV, „televizoare inteligente„. De fapt, în conformitate cu datele companiei de cercetare de piață IHS Markit vânzările globale de Smart TV au depășit 60%. Samsung conduce această tendință de creștere datorită noilor televizoare QLED.

O creștere semnificativă față de un procent de 35% care a avut loc în 2013, ceea ce demonstrează creșterea cererii de funcții inteligente, convenabile și ușor de utilizat. Televizoarele Samsung QLED simplifică complet procesul pe care trebuie să-l urmeze utilizatorul pentru a începe să se bucure de televizor, de la prima configurare până la conexiunea cu alte dispozitive.

În plus, televizoarele Samsung QLED pot controla și partaja conținut cu alte dispozitive conectate. Este rezultatul efortului Samsung de a inova și îmbunătăți experiența utilizatorului în funcție de modul în care compania înțelege că utilizatorii folosesc televizorul. În acest fel, compania promovează funcțiile inteligente ale gamei TV QLED 2018, cu încorporarea inteligenței artificiale (AI) și platformei SmartThings.

Incontestabil televizoarele Samsung QLED se pot configura foarte ușor.

Primul pas este să configurați sistemul, ceea ce necesită doar câțiva pași simpli pe televizoarele QLED. Când configurați pentru prima dată televizorul, acesta se va conecta automat la telefonul smartphone al utilizatorului prin Bluetooth, cu aplicații SmartThings, care vă ghidează pas cu pas în setarea de pe orice dispozitiv cu sistemul de operare Android sau iOS. Televizorul poate fi conectat la rețeaua Wi-Fi selectată de pe telefonul smartphone. Și dacă aveți deja un cont Samsung, informațiile vor fi partajate cu televizorul.

IoTInternet of Things, este un concept ce presupune folosirea internetului pentru a conecta între ele diferite dispozitive, vehicule, aparate de uz casnic, toate integrate cu electronică, software și senzori care permit acestor obiecte să se conecteze și să facă schimb de date, informații și servicii formând astfel o rețea de obiecte.

În plus, utilizatorii pot selecta ce aplicații ale smartphone-ului lor doresc să le instaleze pe Smart TV, atât timp cât sunt disponibile în magazinul de aplicații TV. În viitorul apropiat, pe lângă descărcarea aplicațiilor de pe telefonul smartphone, utilizatorul poate accesa același cont Samsung fără a trebui să introducă din nou numele de utilizator și parola.

Conform unui sondaj realizat de furnizorul de soluții pentru întreprinderi CSG, 90% dintre consumatori au deja un dispozitiv IoT (Internet of Things), iar jumătate dintre consumatori se așteaptă ca IoT să-i faciliteze sarcinile de uz casnic. Cu toate acestea, procesul de conectare a televizorului la dispozitivele periferice este adesea o sarcină plictisitoare pentru mulți. Televizoarele QLED din 2018 au rezolvat această problemă o dată pentru totdeauna cu „SmartThings”, o platformă integrată IoT care este acum disponibilă.

Utilizatorul trebuie doar să ruleze aplicația SmartThings pe smartphone-ul său și să apese pe „Add device”. Apoi, va căuta automat toate dispozitivele IoT disponibile în casă. În prezent, SmartThings este compatibil numai cu produsele Samsung, dar din moment ce IoT este o platformă deschisă, încet, încet dispozitivele altor producători vor fi adăugate la platformă.

În acest fel televizorul devine imediat centrul de control. Utilizatorii pot programa instalația de aer condiționat sau pot ști cât timp mai are mașina de spălat până când termină programul, pot porni robotul aspirator PowerBot și chiar pot arunca o privire la conținutul frigiderului Family Hub. În plus, în viitor, pot fi controlate luminile, soneria sau încuietorile.

De asemenea, utilizatorul TV poate crea diferite medii, în cazul în care dispozitivele conectate sunt setate pentru un mod automat care a fost pre-configurat, utilizatorul poate regla luminile pe placul său, la fel și nivelul volumului și temperatura aerului condiționat.

Prin aplicația Galerie, televizorul poate face să vă bucurați de fotografiile și videoclipurile înregistrate cu telefonul smartphone. De pe telefon puteți salva fotografiile și clipurile video în Samsung Cloud prin contul Samsung al utilizatorului, astfel încât acestea să fie disponibile pentru a le vizualiza pe tot ecranul. Dacă faceți fotografii cu smartphone-ul în timp ce călătoriți și sunteți departe de casă, aceste fotografii pot fi partajate imediat cu familia prin intermediul televizorului Samsung QLED.

Televizoarele QLED sunt echipate cu funcția „One Remote Control”, care permite controlul mai multor dispozitive periferice cu o singură telecomandă. Versiunea din acest an nu numai că poate controla console video, Blu-ray sau decodoare dar și echipamente audio conectate prin cablu optic.

SURSĂSamsung News