Noile televizoare Samsung QLED mai inteligente cu Samsung Mind

790
Sursa Foto: via LetsGoDigital.org

Televizoarele Samsung QLED devin și mai inteligente datorită integrării unui nou procesor Samsung Mind. Noua linie QLED TV 2019  va fi expusă la expoziția de electronice de consum IFA Berlin 2019. Aici mai mulți producători organizează o conferință de presă pentru a-și anunța noile produse. Samsung a fost printre aceștia și a anunțat o nouă serie de televizoare QLED. Se pare că noua linie de televizoare Samsung va deveni mult mai inteligentă decât înainte.

Procesorul inteligent Samsung Mind va face televizoarele QLED și mai inteligente. Pe 4 septembrie 2019, Samsung Electronics a solicitat o marcă comercială în țara natală. În Coreea de Sud la KIPO (Oficiul Coreean de Proprietate Intelectuală), Samsung a solicitat marca „Mindprocessor” – „Procesor de minte”. Marca este înregistrată și încadrată în clasa 9 cu descrierea: „Procesor TV, Televizor”.

Din ce se pare Samsung a proiectat un nou procesor cu funcționalitate AI

Este evident că acesta este un nou procesor Samsung. Numele „Mind” se referă, fără nici un dubiu la „minte”. Acest lucru indică faptul că Samsung a proiectat un nou SoC cu funcționalitate AI. Inteligența artificială este folosită în tot mai multe și variate produse electronice de larg consum. Potrivit lui Vladimir Putin: „Țara care va deveni lider în domeniul inteligenței artificiale va fi stăpâna lumii„.

Anul trecut, Samsung a arătat primul său televizor inteligent la IFA 2018 care folosește tehnologia AI Upscaling pentru a afișa imagini de calitate 8K pe un televizor 4K. Televizoarele QLED 2019 lansate de Samsung până în prezent au procesorul Quantum 4K. Pe lângă o calitate mai bună a imaginii, acest chipset face posibilă și sunet AI. Mai mult, cele mai noi televizoare QLED Samsung sunt echipate cu asistentul vocal Amazon Alexa și Google Assistant.

Inteligența artificială este inteligența afișată de mașini, inteligența naturală este afișată de oameni și de unele animale. Stephen Hawking, Bill Gates și Elon Musk, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea ca AI să poată evolua până la punctul în care oamenii nu ar mai putea să o controleze. Hawking a spus că „acest lucru ar putea fi sfârșitul rasei umane„.

Ce funcții noi și îmbunătățite va aduce procesorul Samsung Mind, nu știm în acest moment. Toată gama de televizoare Samsung este excelentă. Unele dinte televizoarele Samsung sunt și inteligente! Cu noul procesor Samsung Mind vor deveni și mai inteligente.

SURSĂLetsgoDigital