Cum a optimizat Samsung QLED TV pentru jocurile de nivel următor

673
Sursă Foto: Samsung Global Newsroom

De la introducerea modului Auto Game pe televizoarele sale QLED în 2018, Samsung a făcut ca experiențelor de jocuri să fie prioritare pentru dezvoltarea televizoarelor. Rezultatele eforturilor companiei au dus la primirea a trei premii „Best of Innovation” la categoria jocuri din cadrul premiilor anuale ale CES pentru inovație.

Ultimele televizoare Samsung QLED se bazează pe acestă moștenire premiată. Astfel oferă utilizatorilor de jocuri pe TV cele mai imersive și plăcute experiențe. Pentru a afla mai multe despre modul în care televizoarele QLED schimbă jocul în această privință, prin intermediul Samsung Newsroom, vom detalia cum a optimizat Samsung televizoarele QLED pentru noile jocuri tot mai sofisticate.

Mai multă imersiune și distracție pe televizoarele Samsung QLED

Când vine vorba jocurile imersive, unul dintre cei mai importanți factori este cunoscut sub numele de întârziere de intrare. Este intervalul de timp dintre momentul introducerii unei comenzi pe un controler și momentul înregistrării pe ecran. Cu cât este mai scurt decalajul de intrare, cu atât jocul devine mai imersiv.

Decalajul de intrare este determinat de cât de rapid poate fi procesat și afișat semnalul de imagine pe ecran”. A declarat planificatorul de produse Jessica BeomEun Kim de la Samsung. Samsung a reușit să minimizeze întârzierea de intrare a televizorului QLED. „Am îmbunătățit modul în care televizorul prelucrează semnalul de imagine, ceea ce duce la reducerea timpului de procesare video”.

Primele jocuri video au apărut în anii ’60. Au fost redate pe computere masive, nu pe televizoare analogice. Ralph H. Baer a conceput ideea unui joc video casnic în 1951. Baer, un inventator și inginer german, a creat o serie de design-uri de console de jocuri video.

La televizoarele QLED, jocurile de curse au nevoie de un procesor grafic de excepție. Pentru ca un joc să se desfășoare foarte rapid este nevoie de un ecran fără întârzieri sau blocare. FreeSync Premium este o tehnologie care elimină întreruperile și bâlbâiala pe ecran și gestionează perfect jocurile grele. De asemenea, Game Motion Plus reduce la minimum estomparea mișcării și efectele halo, ajutând la un joc mai ușor.

Vizualizarea inamicilor și a obiectelor în întuneric este ușoară cu ajutorul echivalentului dinamic integrat al televizorului QLED. Această tehnologie inovatoare utilizează procesorul quantic AI pentru televizor pentru a îmbunătăți calitatea imaginii în timp real, analizând scenele întunecate ale unui joc și detectând obiecte din ele. Apoi optimizează nivelurile de negru pentru a vă ajuta să vedeți lucruri care nu mai erau atât de clare până acum.

Caracteristici specifice jocurilor pe televizoarele Samsung QLED

Televizoarele QLED includ o serie de caracteristici integrate pentru jocuri, pentru ca jucătorii să se cufunde perfect în acțiune. De exemplu, Multi View. Este o funcție de divizare a ecranului care permite utilizatorilor să joace simultan pe o parte a ecranului și să reflecte videoclipuri de pe telefonul lor pe cealaltă. Posibilitatea de a juca și de a viziona un streamer preferat pe un singur ecran elimină inconvenientul de a comuta înainte și înapoi de la focalizarea televizorului la focalizarea telefonului. Funcția poate detecta chiar și când telefonul dvs. a trecut în modul peisaj și reflectă această ajustare în timp real.

Modul joc automat – Auto Game Mode este o altă funcție inteligentă încorporată pe televizoarele Samsung QLED. Aceasta permite televizoarelor QLED să analizeze automat dispozitivele conectate și să optimizeze setările în consecință. Tot ce trebuie să faceți este să conectați consola la televizor. Va apărea automat un mesaj „modul jocului este activat” pe ecran. Ideea din spatele acestei notificări, a fost să sublinieze că televizoarele „se transformă într-un dispozitiv de jocuri în momentul în care sunt conectate la o consolă”.

Sunetul este un alt element critic care vă poate ridica sau scădea experiența de joc. Nu numai că un sunet realist poate face jocurile mai distractive, ci poate însemna și diferența dintre victorie și înfrângere. Pentru a permite utilizatorilor să se bucure de cea mai realistă experiență sonoră posibilă, Samsung a pus în cele mai noi televizoare QLED cu un număr de șase boxe. Cu două mai mult decât în modelele anterioare. Tehnologia integrată de urmărire a obiectelor – Object Tracking Sound (OTS) îmbunătățește imersiunea jucătorilor, permițându-le să înțeleagă de unde provin sunetele și cât de departe se află.

Televizorul Samsung QLED + Gaming: o combinație câștigătoare pentru jucători

Cu un afișaj simplu, televizorul a evoluat în centrul divertismentului acasă și utilizatorii pot să se angajeze într-o gamă largă de experiențe distractive și interactive. Televizoarele Samsung QLED 2020 oferă jucătorilor experiențele cele mai distractive imaginabile.

A fost crucial ca televizoarele noastre QLED din 2020 să poată funcționa perfect cu orice dispozitive de jocuri”. „Aceasta ne-a impus să dezvoltăm o tehnologie complet nouă. A trebuit să testăm fiecare dispozitiv de joc pentru a ne asigura că funcționează bine cu televizorul”. A spus inginerul de software Sungchang Jang de la Samsung Electronics.

Pentru a înțelege mai bine tipurile de funcții pe care le doresc jucătorii de la un televizor, echipa de planificare a produselor Samsung a folosit MOSAIC. Este platforma de informații din întreaga companie Samsung, care adună sugestii de la aproximativ 15.000 de angajați Samsung în privința viitoarelor funcții de pe dispozitive.

Membrii echipei Samsung care au lucrat la optimizarea televizoarelor QLED pentru jocuri vor continua să dezvolte noi funcții pentru centrul distracției acasă. „Vom continua să îmbunătățim funcțiile de jocuri ale televizoarelor noastre. Vrem să oferim jucătorilor experiența de joc cea mai completă și satisfăcătoare posibilă”. A spus Hyun Mook Choi, planificator de produse la Samsung Electronics.