Samsung și Qualcomm au atins viteze de descărcare 5G de peste 8 Gbps

335
Samsung si Qualcomm au atins viteze de descarcare 5G de 8 Gbps
Sursa Foto: via androidheadlines.com

Samsung este unul dintre cei mai importanți jucători din lume în materie de tehnologie 5G. Samsung Galaxy S10 5G, lansat la începutul anului 2019, a fost primul smartphone din lume compatibil cu 5G. De atunci compania sud-coreeană continuă să depășească limitele 5G. Acum Samsung și Qualcomm au atins cele mai rapide viteze de descărcare 5G din industrie, de 8,08 Gbps.

Samsung a folosit tehnologia New Radio Dual Connectivity (NR-DC) pentru a combina spectrul mmWave și medii 5G pentru a atinge această viteză. Samsung a agregat 800MHz de spectru mmWave și 100MHz de spectru de bandă medie.

Samsung a efectuat acest test de viteză în laboratorul său din Plano, Texas. Testul a fost efectuat folosind radioul complet virtualizat RAN și Core, mmWave 5G Compact Macro și Massive MIMO (multiple-input multiple-output) radio. Acesta din urmă dispune de tehnologia 256 Quadrature Amplitude Modulation (QAM). 256QAM a permis o performanță îmbunătățită, cu vitezele de descărcare înregistrând o creștere de peste 30% față de 64QAM. În colaborarea dintre Samsung și Qualcom în atingerea acestei viteze de descărcare de 8,08 Gbps, compania americană a folosit Qualcomm Snapdragon X65 5G Modem-RF.

Samsung și Qualcomm au atins o nouă etapă în vitezele de descărcare 5G

Au trecut aproape trei ani de când tehnologia 5G a devenit pentru prima dată disponibilă consumatorilor. Dar standardul de conectivitate wireless de nouă generație este încă văzut ca o nouă dezvoltare în tehnologia mobilă. Poate pentru că 5G nu este încă disponibil pe scară largă în întreaga lume. Majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri la nivel global încă nu au acces la 5G. Și ar putea mai dura câțiva ani până când 5G să devină omniprezent.

Între timp, companii precum Samsung depășesc continuu limitele 5G. Cel mai recent reper al companiei în ceea ce privește vitezele de descărcare 5G a fost precedat de o altă realizare de hotar în ceea ce privește vitezele de încărcare în octombrie anul trecut. Samsung și Qualcomm împreună cu Verizon au atins viteze de încărcare de 711 Mbps într-o încercare de laborator folosind benzi agregate de spectru mmWave, conform AndroidHeadlines.

Verizon operează pe cea mai fiabilă rețea wireless din SUA și cea mai performantă din lume, oferind soluții integrate companiilor din întreaga lume. Are aproximativ un miliard de abonați în lume. Sediul companiei este în New York.

Dacă ne uităm la cifrele din anii anteriori vedem cum aceste viteze au crescut de la an la an. În luna martie a anului trecut, Samsung a combinat 40 MHz de frecvență 4G și 800 MHz de frecvență mmWave 5G pentru a atinge viteze mari de descărcare de 5,23 Gbps. Aceasta depășește vitezele de 4,3 Gbps, 2,65 Gbps și 1,7 Gbps înregistrate în 2020, 2019 și, respectiv, 2018.

Deci, cea mai recentă etapă de viteză de descărcare 5G de 8,08 Gbps sugerează o îmbunătățire continuă. După cum spune Samsung, acest progres „deschide noi posibilități pentru cazurile de utilizare 5G” în 2022 și mai departe.