Acasă Stiri Samsung recomandă scanarea televizoarelor QLED pentru viruși

Samsung recomandă scanarea televizoarelor QLED pentru viruși

Aproape orice se conectează la internet poate fi virusat. Și asta include și televizoarele QLED produse de Samsung Electronics. Într-un tweet, publicat pe pagina de asistență Samsung din Statele Unite, a fost publicat un videoclip în care se arată modul în care utilizatorii își pot scana televizoarele inteligente pentru a preveni virușii.

După cum a spus compania Samsung pe Twitter, „Scanarea computerului pentru viruși malware este importantă pentru a menține funcționarea fără probleme. Acest lucru este valabil și pentru televizorul QLED dacă este conectat la Wi-Fi!” În acest moment, nu este clar dacă Samsung se referă și la vechile televizoare inteligente. În orice caz, dacă dețineți un Samsung Smart TV, nu credem că ar fi ceva rău dacă faceți o scanare antivirus.

Samsung a postat această atenționare „pentru educația clienților”

Tweet-ul de pe pagina de asistență Samsung a fost șters apoi. Ca răspuns la întrebările puse de mai mulți utilizatori, Samsung a răspuns pe Twitter că videoclipul a fost postat „pentru educația clientului și pentru a avea siguranța că nu ajungeți la depanare„. Samsung a specificat că postarea referitoare la televizoarele QLED nu este neapărat un răspuns la o anumită amenințare. Samsung le-a reamintit proprietarilor televizoarelor inteligente că ar trebui să scaneze aparatele în mod regulat pentru programe malware utilizând software-ul integrat de scanare a virușilor. „Preveniți atacurile software rău intenționate pe televizorul dvs. prin scanarea virușilor pe televizor la fiecare câteva săptămâni„.

Roku are sediul în Los Gatos, California, Statele Unite. Roku operează cea mai mare platformă TV de difuzare în Statele Unite, măsurată în funcție de numărul total de ore, potrivit unui sondaj din 2017 făcut de Kantar Millward Brow. Roku este pionierul streming-ului pe televizor.

Aproape toate televizoarele Samsung de peste 40 inch (101,6 centimetri) au Wi-Fi, făcându-le „televizoare inteligente„. Ele se pot conecta la internet și pot transmite conținut din Netflix, YouTube și alte servicii fără a avea nevoie de un dispozitiv separat, cum au Roku, Chromecast sau Apple TV.

Multe dintre televizoarele companiei folosesc sistemul de operare Tizen care dispune de un browser web și de un magazin de aplicații. Astfel există două modalități prin care programele malware pot să intre pe televizor, prin browser sau magazinul de aplicații.

Cu Smart Security televizoarele Samsung trebuie scanate periodic

Televizoarele inteligente Samsung ar trebui să fie scanate pentru infecții malware la fiecare câteva săptămâni utilizând soluția încorporată Smart Security. Aceasta a fost special concepută pentru a inspecta televizoarele și toate dispozitivele de stocare conectate pentru a preveni virușii.

Utilizatorii televizoarelor Samsung QLED care doresc să detecteze și să elimine un virus care a scăpat de soluția de securitate Smart TV pot scana manual televizorul. Intrați pe televizor în Setări > Opțiuni > General > System Manager > meniul Smart Security și apoi apăsați pe Scanare. Aceasta va declanșa software-ul anti-virus încorporat pentru a vă scana televizorul.

Scanarea periodică a televizorului dvs. Samsung Smart pentru viruși ar trebui să devină o a doua natură, potrivit site-ului Cnet.

Stiri

Smartphone-ul dvs. probabil vă spionează – iată cum să verificați

Aveți grijă la ceea ce discutați în când smartphone-ul este aproape deoarece asistentul dvs. virtual trage cu urechea la conversații. Sigur că...

Galaxy Z Fold 3, fără Exynos, dar cu Snapdragon 888 și o baterie mai mică

Vara se apropie și la fel și lansarea lui Samsung Galaxy Z Fold 3 și a lui Samsung Galaxy Z Flip 3....

Samsung rămâne nr. 1 pe piața smartphone-urilor la nivel global

Samsung și-a păstrat locul unu în lume pe piața smartphone-urilor în primul trimestru din acest an. Un lucru de demn de remarcat...

Samsung SmartThings: un control îmbunătățit asupra dispozitivelor Galaxy

Samsung Electronics Co. a anunțat că ecosistemul său lansat recent, SmartThings Find, continuă să crească rapid. În acest moment cuprinde peste 70...

Capacitatea bateriei pe Samsung Galaxy Z Fold 3 dezvăluită de 3C

Recent publicația sud-coreeană The Elec a scris că Samsung Galaxy Z Fold 3 va sosi cu un ecran interior mai mic. De...

Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 posibil cu certificare IP!

Durabilitatea rămâne o preocupare pentru smartphone-urile pliabile, iar Samsung ține cont de acest lucru cu fiecare nouă generație. Samsung Galaxy Z Flip...

Samsung Galaxy F52 5G a fost certificat de Bluetooth SIG

Samsung a început să lanseze mai multe smartphone-uri 5G și din gama Galaxy M. Dar, compania nu se oprește aici, un nou...