Acasă Stiri Samsung lansează aplicația "Relumino" pentru persoanele cu deficiențe de vedere

Samsung lansează aplicația „Relumino” pentru persoanele cu deficiențe de vedere

Samsung Electronics a anunțat că va lansa „Relumino”, o aplicație de ajutor vizual pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

„Relumino” este o aplicație vizuală de ajutor, care funcționează împreună cu Samsung Gear VR pentru a ajuta persoanelor cu deficiențe de vedere să vadă mai bine. Utilizatorii care au modele mai noi de smartphone-uri Galaxy, inclusiv Galaxy S7, S7 Edge, Samsung Galaxy S8 și S8+, vor putea descărca gratuit aplicația „Relumino” din magazinul Oculus, aplicație disponibilă momentan în limbile engleză și coreeană.

„Relumino” nu oferă sprijin pentru persoanele care suferă de orbire (cecitate).

Relumino va schimba viața pentru 240 de milioane de persoane cu deficiențe de vedere din întreaga lume și promitem un sprijin ferm și continuu pentru aceste persoane„, a declarat Jaiil Lee, vicepreședinte și șef al Centrului pentru creativitate și inovare de la Samsung Electronics.

Aplicația de asistență vizuală procesează imagini din videoclipuri proiectate prin camera video din spatele unui telefon inteligent și face ca imaginile să poată fi vizionate de cei cu deficiențe de vedere. Mai exact, caracteristicile includ mărirea și minimizarea imaginii, evidențierea schiței imaginii, ajustarea contrastului și luminozității culorii, inversarea și filtrarea culorii.

Efectul final este că „Relumino” permite oamenilor cu handicap vizual să vadă imagini mai clare atunci când citesc o carte sau vizualizează un obiect.

Spre deosebire de alte tipuri de ajutoare vizuale de o calitate similară care costă de multe ori mii de dolari, utilizatorii „Relumino” se pot bucura de caracteristici echivalente la un preț mult mai accesibil.

La începutul acestui an, la Barcelona, ​​Relumino a atras atenția la Mobile World Congress. Programul Samsung C-Lab, a primit feedback-uri pozitive. Relumino a fost conceput pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să se bucure de activități zilnice, cum ar fi vizionarea de televiziune și citirea cărților ca orice persoane fără nici un fel handicap fizic vizual.

Membrii proiectului au numit aplicația lor „Relumino”, care înseamnă „Lumina din nou” în limba latină, pe măsură ce voiau să ajute persoanele cu deficiențe de vedere să simtă bucuria activităților zilnice pe care majoritatea oamenilor le fac de obicei.

Samsung C-Lab a fost înființat în 2012, C-Lab este un incubator de „idei nebune”, lansat de Samsung. Se lucrează la invenții și inovații, practic în toate domeniile de activitate, VR (realitatea virtuală) și AR (realitatea augumentată), electronică, sănătate, frumusețe, internetul obiectelor, software etc.

În timp ce majoritatea proiectelor Samsung C-Lab sunt finalizate într-un an, Relumino va continua să fie urmărit și îmbunătățit în mod continuu. Samsung intenționează să dezvolte astfel de produse asemănătoare ochelarilor, astfel încât persoanele cu deficiențe de vedere să poată folosi aceste ajutoarele vizuale în viața lor de zi cu zi, fără să atragă atenția altora. În plus, echipa Samsung C-Lab va continua să abordeze inconvenientele care apar din aplicația recent lansată, urmărind propunerile și sugestiile venite de la utilizatori.

Un extras din filozofia după care se ghidează Samsung, care spune foarte multe despre această firmă.

La Samsung, urmăm o filozofie simplă: să dedicăm talentul și tehnologia noastră pentru a crea produse și servicii de nivel superior, care să contribuie la o societate globală mai bună, pentru a ajuta oamenii să trăiască o viață mai bună„.

Stiri

Smartphone-ul dvs. probabil vă spionează – iată cum să verificați

Aveți grijă la ceea ce discutați în când smartphone-ul este aproape deoarece asistentul dvs. virtual trage cu urechea la conversații. Sigur că...

Galaxy Z Fold 3, fără Exynos, dar cu Snapdragon 888 și o baterie mai mică

Vara se apropie și la fel și lansarea lui Samsung Galaxy Z Fold 3 și a lui Samsung Galaxy Z Flip 3....

Samsung rămâne nr. 1 pe piața smartphone-urilor la nivel global

Samsung și-a păstrat locul unu în lume pe piața smartphone-urilor în primul trimestru din acest an. Un lucru de demn de remarcat...

Samsung SmartThings: un control îmbunătățit asupra dispozitivelor Galaxy

Samsung Electronics Co. a anunțat că ecosistemul său lansat recent, SmartThings Find, continuă să crească rapid. În acest moment cuprinde peste 70...

Capacitatea bateriei pe Samsung Galaxy Z Fold 3 dezvăluită de 3C

Recent publicația sud-coreeană The Elec a scris că Samsung Galaxy Z Fold 3 va sosi cu un ecran interior mai mic. De...

Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 posibil cu certificare IP!

Durabilitatea rămâne o preocupare pentru smartphone-urile pliabile, iar Samsung ține cont de acest lucru cu fiecare nouă generație. Samsung Galaxy Z Flip...

Samsung Galaxy F52 5G a fost certificat de Bluetooth SIG

Samsung a început să lanseze mai multe smartphone-uri 5G și din gama Galaxy M. Dar, compania nu se oprește aici, un nou...