Samsung a lansat Remote Access, controlul dispozitivelor prin Smart TV

1935

Samsung Electronics a anunțat Remote Acces, o nouă caracteristică ce va fi disponibilă pentru gama de televizoare Smart TV începând cu 2019. Caracteristica Remote Access va asigura conectivitate wireless îmbunătățită cu PC-uri, tablete și smartphone-uri, potrivit NewsSamsung. Acestea vor permite utilizatorilor să controleze de la distanță programe și aplicații compatibile Samsung Smart TV.

Cu Remote Acces, dispozitivele, inclusiv tastaturile, pot fi conectate la un televizor Samsung Smart, facilitând astfel controlul conținutului lor pe ecran. Fără o conexiune separată prin cablu HDMI, utilizatorii pot accesa de la distanță un PC din camera lor prin intermediul televizorului din camera de zi. Astfel pot efectua diferite sarcini, inclusiv navigarea pe internet sau juca pe ecranul televizorului utilizând o tastatură și un mouse conectat.

Accesul de la distanță permite utilizatorilor să controleze direct dispozitivele conectate la un televizor cu o tastatură și un mouse, pe lângă afișarea pur și simplu a conținutului pe un ecran mai mare. În plus, serviciul de cloud office bazat pe browserul web poate fi accesat prin Remote Acces, astfel încât utilizatorii pot accesa acum fișiere și pot lucra pe documente de pe televizoarele Samsung Smart.

Remote Acces o nouă experiență pe televizoarele Samsung

Samsung se angajează să creeze o experiență intuitivă și convenabilă pentru utilizatori. Cu accesul de la distanță, consumatorii vor putea accesa cu ușurință diverse programe. Pot accesa aplicații și servicii cloud instalate pe mai multe dispozitive conectate direct prin ecranul TV„. A declarat Hyogun Lee, vicepreședinte executiv al Visual Display Business la Samsung Electronics. „Vom continua să colaborăm cu partenerii noștri pentru a extinde compatibilitatea Remote Acces. În acest fel vom oferi și mai multe servicii utilizatorilor noștri„.

VMware este o companie americană, care dezvoltă software de virtualizare. Compania are sediul în Palo Alto, California, este fondată în anul 1998. Numele companiei provine de la prefixul „VM” care înseamnă „mașină virtuală” – Virtual Machine și cuvântul „ware”, sfârșitul termenului „software”.

Accesul la distanță poate fi utilizat oriunde în lume, datorită VMware Horizon, soluția Virtual Desktop Infrastructure pe care Samsung și partenerul său VMware, un inovator de vârf în software-ul întreprinderii, le oferă consumatorilor.

Samsung și VMware împărtășesc o pasiune pentru a ajuta lucrătorii să fie cât mai productivi cu putință. Continuăm să extindem parteneriatul, astfel încât cei care lucrează de la distanță să aibă o experiență perfectă. Pot accesa desktop-urile virtuale, aplicațiile și serviciile online de la dispozitivele preferate ale Samsung – inclusiv un Samsung Smart TV„. A declarat Shankar Iyer, Senior Vice President & General Manager la VMware.

Remote Acces protejat de Samsung Knox

Samsung a abordat și preocupările legate de securitatea conectivității wireless și a serviciilor cloud. Gigantul sud-coreean și-a integrat tehnologia de securitate Knox în funcțiile Remote Acces. Încorporat în gama de televizoare Samsung din anul 2015, Knox este susținut de actualizări regulate de firmware pentru protecție continuă. Knox a fost certificat Common Criteria pentru performanța sa de securitate. Samsung Knox este singura soluție de securitate în industria TV care primește această certificare.