Samsung Electronics renunță la aplicațiile bloat din TouchWiz

1678

Faptul că telefoanele și tabletele Samsung vin pre-instalate cu o mulțime de aplicații constituie atât un avantaj cât și un blestem. Aceste aplicații pot fi utile însă fac ca interfața Samsung să fie foarte greoaie și aglomerată. O dată cu Galaxy S5, compania a început să renunțe la o parte dintre aceste aplicații, făcându-le însă disponibile pentru download.

Există zvonuri că gigantul high-tech sud-coreean Samsung lucrează la optimizarea software-ului său pentru Samsung Galaxy S6 cât mai aproape de nivelul telefonului produs de americanii de la Google, Nexus, existând informații exclusive că Samsung elimină toate caracteristicile add-on ce pot fi download-ate ca aplicație, făcând soft-ul propriu mai „ușor”. Nu se cunosc încă aplicațiile și caracteristicile care vor face parte din acest proces.

Cel mai probabil ultimele apariții nu vor fi eliminate, însă aplicații precum Story Album, S Translator și chiar S Voice vor deveni aplicații download-abile și nu pre-instalate. Zvonuri despre astfel de măsuri luate de compania coreeană au mai existat și suntem curioși dacă acestea se vor concretiza.

Aplicații precum S Health și alte asemănătoare vor rămâne probabil pre-instalate. Bineînțeles doar îndepărtarea acestor aplicații nu vor crește viteza soft-ul companiei sud-coreene, însă asociată cu optimizarea codului, conform afirmațiilor companiei din Coreea de Sud., va putea transforma următorul telefon high-end al producătorului coreean cât mai rapid posibil.