Samsung a anunțat că va renunța la serviciul de stocare Samsung Cloud

3788
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Samsung a anunțat că va renunța cu adevărat la Samsung Cloud. Compania a anunțat că va elimina treptat sincronizarea din Galerie și Fișierele Mele în trei etape. Cortina va cădea pentru acest serviciu de stocare pe 30 iunie 2021. De altfel Samsung a și început să trimită notificări în acest sens utilizatorilor de dispozitive Galaxy.

Odată cu sosirea Sistemului de operare Android 10, Samsung a început să schimbe treptat integrarea în Galerie de la Samsung Cloud la OneDrive Microsoft. Acum urmează sfârșitul inevitabil, real al acestor funcții Samsung Cloud. Începând cu 30 iunie 2021, stocarea Sincronizare Galerie și Unitate pentru Fișierele mele nu vor mai fi susținute de Samsung Cloud, iar datele dvs. vor fi șterse se spune în notificarea Samsung.

Samsung Cloud la capăt de drum, va fi înlocuit de OneDrive

Pentru a minimiza eventualele neplăceri, Samsung oferă o modalitate de a vă transfera datele existente în Sincronizare Galerie și/sau Fișierele Mele la OneDrive. În acest fel se poate continua utilizarea acestora. În mod alternativ, vă puteți descărca datele pe dispozitivul dvs. mobil și/sau pe calculator. Puteți apoi să vă trimiteți fotografiile și fișierele în OneDrive până la 1 aprilie. De la acea dată, funcțiile de sincronizare pe telefoanele Samsung Galaxy nu vor mai funcționa.

Pentru a vă menține în continuare datele în cloud și a continua sincronizarea, trebuie transferați datele pe Microsoft OneDrive până la 31.03.2021. Aveți timp apoi până la 30 iunie pentru a descărca toate fișierele și fotografiile care sunt încă disponibile. Mutarea automată la OneDrive nu mai este posibilă. Dacă totuși doriți acest lucru, va trebui să o faceți manual. După 30 iunie, tot conținutul încă prezent va fi eliminat automat, iar aceste funcții vor înceta să mai existe în Samsung Cloud.

Microsoft OneDrive (cunoscut anterior ca SkyDrive) este un serviciu de găzduire a fișierelor și un serviciu de sincronizare operat de Microsoft ca parte a versiunii sale web a Microsoft Office. A fost lansat pentru prima dată în august 2007.

Pentru înregistrare, sincronizarea fotografiilor din Galerie și a fișierelor din Fișierele mele va continua dacă utilizați OneDrive. Veți găsi, de asemenea, sincronizarea cu Google Drive în  Fișierele mele, conform Galaxy Club. Deci, aveți în continuare diferite opțiuni pentru a conecta conținutul telefonului dvs. la un cloud.

De altfel, dacă nu ați făcut acest lucru în ultimul an, acum puteți verifica dacă vă puteți transfera fotografiile pe OneDrive. În Galerie, accesați Setările aplicației prin cele „trei puncte”. În partea de sus a setărilor Galeriei, veți găsi deja opțiunea Comutare la OneDrive pe mai multe dispozitive Samsung. Este foarte simplu!