Vrea Samsung să renunțe la smartphone-urile Tizen?

819

În acest an, Samsung nu a avut în vedere gama Galaxy S Active, sau cel puțin a pus-o în standby. Gigantul tech nu a lansat niciun dispozitiv nou din gama Active în acest an. Smartphone-ul Galaxy S9, care ar fi fost cel îndreptățit să primească acest upgrade, a așteptat în zadar, la fel ca fanii acestei game. Probabil că Samsung nu a găsit motive suficiente ca să pună o baterie mai mare pe el și să-l facă mai robust. Se pare că și gama Samsung Tizen a fost pusă în așteptare.

Anul 2018 se apropie de sfârșit și nici un smartphone nou Tizen nu a apărut, potrivit SamMobile. Și, este puțin probabil să mai vedem unul în anul acesta. Aceste Smartphone-uri nu au fost niciodată impresionante. Chiar dacă au fost mai mici ca specificații și caracteristici decât telefoanele Android, au reușit să funcționeze mai bine în ciuda hardware-ului low-end.

Samsung nu a menționat dacă vrea să renunțe la smartphone-urile Tizen

Cu toate acestea, vânzările de smartphone-uri Tizen au fost destul de puternice pe piețe precum India, datorită prețurilor scăzute și brandului Samsung. Totuși, odată cu reorganizarea de către Samsung a gamelor sale mid-range și low-end, este posibil să nu mai vedem noi dispozitive Tizen. Aceasta este doar o presupunere, bineînțeles, dar 2018 este gata și nu am avut nici un nou telefon Tizen.

Tizen este sistemul de operare de casă a lui Samsung. Momentan rulează pe patru smartphone-uri, Samsung Z1, Samsung Z2, Z3 și Z4, precum și pe alte numeroasele produse care poartă sigla Samsung, de exemplu televizoare, electrocasnice și smartwatch-uri Samsung.

Ar putea telefoanele Tizen să revină anul viitor? Ar putea Samsung să revitalizeze această gamă cu sistem de operare Tizen? Acest lucru rămâne de văzut. Sistemul de operare Tizen va continua să existe și să alimenteze alte produse electronice Samsung. Televizoarele și aparatele electrocasnice Samsung dispun de sistemul de operare Tizen, prin care se pot conecta la rețeaua IoT. Smartwatch-urile Samsung au acest sistem de operare.

Dar, noi telefoane bazate pe sistemul de operare de casă al companiei sud-coreene nu se întrevăd la orizont. Cel puțin în acest moment. Cum spuneam mai sus este posibil ca Samsung să renunțe la gama de smartphone-uri Tizen. Sperăm ca totuși să nu facă acest lucru, sunt telefoane care au avut succes pe multe piețe.