Samsung Repair Mode – o nouă caracteristică pe telefoanele Galaxy

232
Samsung Repair Mode
Sursa foto: androidauthority.com

Noua caracteristică Samsung vă va asigura că sunteți liniștit în timp ce telefonul este trimis la un atelier pentru reparații. Samsung Repair Mode sau Modul de reparare pentru telefoanele Galaxy își propune să vă protejeze datele de tehnicienii snoopy. Probabil că nu există posesor de telefon care să nu aibă emoții când dispozitivul său este la reparat. Noua caracteristică Samsung vă scutește de aceste emoții.

Samsung a introdus un nou mod de reparare pentru telefoanele Galaxy, potrivit AndroidAuthority. Acesta va restricționa accesul la datele personale ale telefonului dvs. în cazul în care acesta are nevoie de reparații într-un service. Funcția va fi lansată mai întâi în Coreea de Sud pe seria Samsung Galaxy S21. Este stresant când trebuie să-ți lași telefonul la un centru de reparații, fără să știi dacă datele tale personale vor fi în siguranță sau nu. De asemenea, nu doriți ca tehnicieni care se ocupă de reparații să caute prin dispozitivul dvs. fotografii private, mesaje sau informații financiare.

Samsung Repair Mode va fi în meniul „Îngrijire baterie și dispozitiv”

Samsung Repair Mode – Modul de reparare Samsung previne toate acestea. Modul va apărea în setările din meniul „Îngrijire baterie și dispozitiv”. Odată selectat, telefonul se va reporni și va restricționa accesul la datele personale. Doar aplicațiile preinstalate implicite vor fi accesibile în timp ce telefonul este în modul de reparare. Deci, toate aplicațiile de pe telefon, cu excepția celor preinstalate, vor fi inaccesibile pentru a proteja informațiile private.

Odată ce dispozitivul este reparat, utilizatorii pot ieși din modul de reparare și pot accesa din nou datele personale. Vor trebui doar să repornească și să-și deblocheze telefoanele prin recunoașterea unui model sau a amprentei. Din păcate, funcția vine deocamdată doar pe dispozitivele Galaxy din Coreea de Sud. Credem că gigantul tech coreean o va lansa în scurt timp și pe alte piețe.

Sistemul de deblocare/blocare prin model al unui smartphone/tabletă a fost proiectat de Apple și inspirat de „Gesture Entry Technique”, un brevet Apple. Un sistem asemănător a fost introdus de Google pentru telefoanele Android în 2008.

Atelierele de reparații solicită adesea clienților să-și trimită parolele pentru a le accesa telefoanele. Dar când „Modul de reparare” este activat, telefonul este deblocat automat. Potrivit postării oficiale a Samsung, Modul Reparare va ajunge mai întâi pe seria Galaxy S21 printr-o actualizare de software. Apoi Samsung Repair Mode va fi extins la alte dispozitive în viitor, probabil începând cu cele emblematice. Un oficial Samsung a spus: „Funcția blochează alte persoane să aibă acces la informații private atunci când smartphone-ul este la reparat”.