Samsung pregătește o revizie completă pentru asistentul său: Bixby 2.0

1397

Samsung ar putea dezvălui Bixby 2.0 pe data de 18 octombrie 2017, potrivit The Korea Herald. Această actualizare ar fi o revizuire aproape completă a asistentului inteligent virtual, pentru a corecta unele lacune din prima versiune. Samsung Electronics recunoaște că Bixby se află în prezent în spatele unor concurenți din această categorie precum Google Asistent, Alexa sau Siri.

De la lansarea sa cu smartphone-urile Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+, Bixby nu s-a ridicat la nivelul așteptat de Samsung și de utilizatori. În primul rând disponibil inițial doar utilizatorilor sud-coreeni, Bixby a învățat limba engleză doar în iulie 2017. Totuși, chiar și după lansarea sa la nivel mondial, asistentul virtual nu a reușit să mulțumească utilizatorii, majoritatea acestora consideră că Bixby cu acest software este cam depășit în comparație cu Siri de la Apple sau Google Asistent.

Într-adevăr, chiar dacă arăta bine, Bixby nu are cu nimic mai mult decât Asistentul Google, acum încorporat de toate smartphone-urile Android. Acesta este motivul pentru care mulți utilizatori doresc să i se atribuie caracteristici diferite lui Bixby pe Samsung Galaxy S8 și Galaxy Note 8.

Acum cu Bixby 2.0, o actualizare masivă este pregătită pentru a prinde din urmă concurența. La lansarea lui Galaxy Note 8 în Corea de Sud, președintele Samsung Mobile, Koh Dong-Jin, a anunțat că punctele slabe ale lui Bixby ar fi compensate de versiunea Bixby 2.0. Aceasta a fost ca o recunoaștere că Bixby nu este încă complet dar și o promisiune că în viitorul apropiat Bixby va fi ceea ce își dorește Samsung și utilizatorii telefoanelor sale.

În conformitate cu mai multe surse din Corea de Sud, această actualizare Bixby 2.0 ar putea fi lansată înainte de sfârșitul lunii octombrie 2017. În mod specific, potrivit The Korea Herald, Samsung este pregătit pentru a prezenta actualizarea Bixby 2.0 la San Francisco, la Samsung Developer Conference din 18 octombrie.

San Francisco Developer Conference, reunește mii de dezvoltatori din tehnologie, lideri de afaceri, inovatori, designeri din toată lumea pentru a afla și discuta despre tehnologiile inteligente viitoare. Acest eveniment de două zile, este organizat de Samsung și se desfășoară în 18-19 octombrie în San Francisco.

Potrivit sursei, Bixby 2.0 propune o integrare a mai multor servicii terțe. Această modificare ar fi mult mai utilă, permițând utilizatorilor să folosească mai multe servicii utilizând comenzi vocale. În plus, această nouă versiune a software-ului ar fi compatibilă cu mai multe dispozitive, altele decât smartphone-urile. Este foarte probabil ca Samsung să dezvăluie propriul difuzor conectat la Bixby pentru a concura cu Google Home sau Apple HomePod.

Compania a confirmat că vicepreședintele Samsung Research America, Chung Eui-suk, a fost numit șeful Grupului de servicii de informații, o echipă responsabilă de dezvoltarea și îmbunătățirea lui Bixby. Pe de altă parte, această mișcare ar putea să îl apropie pe Bixby și mai mult de piața americană, deoarece echipa se luptă cu implementarea în limba engleză și cu adaptările lingvistice locale.

SURSĂPhoneAndroid