Samsung SAIT Montreal lucrează pentru noua serie de semiconductori

760

Săptămâna trecută Samsung a anunțat o investiție de 114 miliarde dolari în cercetarea și dezvoltarea semiconductorilor non-memorie. Acum Samsung Electronics a declarat că Institutul de cercetare al inteligenței artificiale din Montreal, Canada, a fost extins pentru a sprijini compania pentru noi chips-uri de sistem. Prin mutarea în Mila, Samsung și-a extins dimensiunea laboratorului AI Montreal. Astfel specialiștii de acolo se vor concentra în plus pe dezvoltarea de noi chips-uri de sistem necesare pentru AI.

Laboratorul nou inaugurat este situat la Mila, un centru de cercetare AI de renume mondial. Gigantul tech a făcut acest lucru pentru a-și consolida colaborarea cu autoritățile de vârf în domeniul învățării profunde, inclusiv profesorul Yoshua Bengio. În acest fel Samsung a extins în Canada Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) pentru inteligență artificială (AI) Lab Montreal. Laboratorul va ajuta compania să își consolideze cercetările în AI și să rămână competitivă în semiconductorii de sistem.

Somități din domeniul AI colaborează cu Samsung la SAIT

Laboratorul Samsung AI este situat în Institutul Mila – (Montreal Institute for Learning Algorithms) – în Montreal, Canada. Fondată de profesorul Yoshua Bengio de la Universitatea din Montreal, Mila este unul dintre cele mai mari centre de cercetare din domeniul învățării profunde. Are parteneriate cu mai multe instituții inclusiv Universitatea din Montreal și Universitatea McGill. SAIT AI Lab Montreal are un spațiu de lucru deschis, cu scopul de a colabora îndeaproape cu comunitățile de cercetare AI din Mila.

SAIT a urmărit și urmărește în mod activ colaborarea în domeniul cercetării cu alte autorități de top din domeniu. În plus față de profesorul Bengio, SAIT a colaborat cu Yann LeCun, profesor la Universitatea din New York și Richard Zemel profesor la Universitatea din Toronto. Yoshua Bengio și Yann LeCun, alături de omul de știință Geoffrey Everest Hinton au câștigat premiul Turing din 2018, care este considerat „Premiul Nobel pentru Informatică„.

Alan Turing a fost un informatician, matematician și criptanalist. A lucrat pentru Government Code and Cypher School la Bletchley Park. Turing este considerat a fi părintele informaticii și inteligenței artificiale. A fost geniul din spatele spargerii cifrului german al mașinii Enigma.

Samsung intenționează, de asemenea, să trimită personalul R & D de la divizia de soluții pentru dispozitive la Montreal în timp și să utilizeze laboratorul AI ca bază pentru formarea cercetătorilor AI și colaborarea cu alte institute de cercetare avansate AI.

Pe de alta parte, SAIT AI Lab Montreal continuă să construiască o relație puternică cu Yoshua Bengio, unul dintre cei mai mari experți din lume în domeniul învățării profunde, învățare automată și AI. SAIT și profesorul Bengio au colaborat în domeniul cercetării algoritmilor de învățare profundă începând din 2014.

Samsung SAIT se concentrează pe cercetare și dezvoltare

Profesorul Yoshua Bengio a spus: „Colaborarea Samsung cu Mila este deja bine stabilită, a fost productivă și a creat încredere puternică pe ambele părți. Cu un nou laborator SAIT la Mila și multe provocări de cercetare interesante înaintea noastră în AI, mă aștept să obțin mai multe rezultate pozitive în viitor”.

SAIT se concentrează pe cercetare și dezvoltare – nu numai în semiconductoare de generație următoare, ci și în AI inovatoare. SAIT AI Lab Montreal va juca un rol cheie în cadrul Samsung pentru a redefini teoria AI și algoritmul de învățare profundă pentru următorii 10 ani„. A declarat Sungwoo Hwang, vicepreședinte executiv și șef adjunct al SAIT, conform NewsSamsung.