Samsung SDI va furniza baterii pentru viitorul BMW i3 în China

1172

Samsung SDI va furniza baterii pentru viitorul vehicul electric BMW i3, de la uzina sa din China, într-o mișcare de diversificare a piețelor sale.

Unele dintre bateriile EV (Electric Vehicle) de la uzina Samsung SDI din Xian vor fi folosite pentru a echipa viitorul vehicul electric BMW i3, începând de anul viitor„, a declarat o sursă Samsung, sub protecția anonimatului, pentru ziarul sud-coreean The Korea Herald.

Aceasta este prima dată când producătorul german va folosi bateriile produse în fabricile Samsung din China. Până acum aceste baterii au fost produse de firma Samsung la fabrica din Ulsan în Corea de Sud.

Oficiali ai firmei BMW au vizitat fabrica din Xian, locul unde Samsung SDI are o unitate de producție, pentru a verifica locul de fabricație, după semnarea unui acord cu Samsung SDI„, a adăugat aceeași sursă.

Purtătorul de cuvânt al companiei Samsung SDI a refuzat să comenteze această informație, spunând: „Nu dăm nici un fel de detalii despre contractele care la avem și nici despre clienții noștri„.

Sigla folosită de BMW – Bayerische Motoren Werke AG, utilizează aceleași culori ca steagul Bavariei, sugerând o elice albă care se rotește având ca fundal un albastru similar cu cel al cerului. Originile cadranelor albe și albastre din sigla BMW – contrar a ceeia ce se vehiculează – nu au nimic de-a face cu o elice. Reprezintă culorile naționale ale landului Bavaria, land care este inclus în numele companiei.

Producătorul de baterii Samsung SDI, și-a diversificat producția la fabrica din China, după ce anul trecut au avut o scădere de aproape 20%, după ce subvențiile guvernului chinez pentru acesta au fost tăiate. Aceste subvenții au fost anulate, aparent pe motive politice, dar se vehiculează că din cauza faptului că guvernul chinez vrea să promoveze industria locală a bateriilor.

În iulie acest an, un reprezentant al subsidiarei Samsung SDI a declarat într-o conferință de presă că rata de operare a fabricii din Xian va fi normalizată în 2018 din cauza creșterii cererii de baterii și a orientării firmei Samsung spre piețele din Europa.

Firma Samsung SDI are, de asemenea, planificat să producă baterii pentru autoturismul german Volkswagen e-Golf tot în fabrica din Xian, în cursul acestui an, potrivit observatorilor din industria constructoare auto.

SURSĂKoreaHerald