Samsung SDI va investi 890 milioane USD pentru baterii EV în Ungaria

526
Samsung SDI va investi aproape 1 miliard USD in uzina de baterii EV din Ungaria
Sursa Foto: via pushevs.com

Samsung are ochii ațintiți și asupra segmentului auto știind că cererea de baterii EV (electric vehicle) va crește foarte mult. Pe măsură ce mai mulți producători de automobile devin mai puțin dependenți de combustibilii fosili cererea de autovehicule electrice va crește. În așteptarea unei cereri mai mari de baterii EV, Samsung SDI intenționează acum să-și dubleze capacitatea de producție a fabricii sale din Ungaria prin construirea unei a doua fabrici de baterii prismatice EV.

Acest lucru face parte din planul Samsung SDI de a fi un producător dominant de baterii EV din Europa. Producătorii renumiți de automobile, inclusiv Audi, BMW și Volkswagen și-au făcut strategia pe termen lung pentru a lansa vehicule electrice. Cel puțin Volkswagen intenționează să treacă de la baterii tip pungă la baterii prismatice până în 2030.

Samsung SDi investește 890 milioane USD în baterii EV

Samsung SDI are o unitate de producție pentru baterii pentru vehicule electrice la Göd, în centrul Ungariei. Filiala Samsung dorește să fie cu câțiva pași înaintea concurenților săi în acest domeniu. Vrea să se asigure că are suficientă capacitate de producție pentru a valorifica cererea tot mai mare de baterii prismatice și pentru a deveni un jucător cheie în segment. Samsung SDI va investi anul acesta 890 de milioane de dolari în liniile de producție a bateriilor EV.

Conform SamMobile, care citează surse sud-coreene, subsidiara Samsung intenționează să adauge patru linii suplimentare de producție pentru baterii prismatice la unitatea sa din Ungaria. Acest lucru va permite Samsung să fabrice aproximativ 1 milion de baterii EV în fiecare an. Clienții majori ai companiei sud-coreene sunt BMW, Volvo, Volkswagen și Ford.

Volvo a fost fondată în 1927 și are sediul la Göteborg, Suedia. Din 2010 este deținut de compania chineză Geely Holding Group. În latină, Volvo înseamnă „rulez”. Emblema Volvo, cercul și săgeata, este un simbol vechi pentru fier.

Ca parte a acestei investiții de 890 de milioane USD, Samsung SDI va începe să construiască încă o fabrică în Ungaria. Construcția acesteia va debuta cândva în prima jumătate a acestui an. În afară de capacitatea de producție, Samsung SDI va cheltui mai multe resurse pentru creșterea calității bateriilor sale EV prismatice și va minimiza rata defectelor, a declarat un reprezentant Samsung, citat de mass-media coreeană.

Samsung SDI a început producția la uzina din Ungaria în 2018, producând aproximativ 50.000 de baterii electrice pe an. Subsidiara Samsung mai are fabrici de baterii EV în Coreea de Sud și China. Samsung SDI este pe locul doi la nivel global în numărul de brevete pentru baterii EV primite.